GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA ulaže tri mlrd eura u opremanje trgovina za distribuciju

IKEA ulaže tri mlrd eura u opremanje trgovina za distribuciju
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2022 / 16:59
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Grupa Ingka, vlasnica lanca trgovina namještaja IKEA, objavila je da će do kraja godine uložiti tri milijarde eura u nove i postojeće trgovine koje bi trebale preuzeti ulogu distribucijskih centara za elektronsku trgovinu.

Kompanija će novac ulagati u sve regije, iako će otprilike trećina biti namijenjena londonskom tržištu, probnom poligonu za nove formate trgovina i za logističke postavke, rekao je za Reuters Tolga Oncu voditelj maloprodaje u Ingka grup, vlasnici većine IKEA-inih trgovina.

"Većina će biti namijenjena našim postojećim trgovinama, budući da govorimo o transformaciji, prenamjeni četvornih metara", objasnio je Oncu.

Ingka se proteklih godina prilagodila uzletu internetske kupovine razvojem manjih trgovina, izmjenama web stranice i uvođenjem nove aplikacije i digitalnih usluga, poput alata za daljinsko planiranje.

"Smatramo da moramo nadoknaditi zaostatak u organizaciji našeg poslovanja i shvatili smo da uključivanjem trgovina u završne krakove naše mreže i u realizaciju planova uređenja možemo stvoriti situaciju u kojoj će svi biti na dobitku," rekao je Oncu.

Dostava internetskih narudžbi iz skladišta obližnjih trgovina na gradskim periferijama skratit će rok dostave i sniziti njezinu cijenu, uz nižu emisiju ugljika u usporedbi s dostavom iz logističkih centara, dodao je čelnik Ingka grupe.

"Zašto gradnju središnjih skladišnih kapaciteta za online kupnju ne bismo zamijenili dopremom namještaja iz naših prodajnih prostora?", objasnio je logiku preređenja.

Veliki dio ulaganja bit će usmjeren na automatizaciju skladišta u postojećim trgovinama, dodao je Oncu.

Plan se vremenski poklopio s pojačanim oprezom mnogih tvrtki u okruženju geopolitičkih napetosti, visoke inflacije i oslabljenog povjerenja potrošača. No, Oncu smatra da je pravo vrijeme za takav korak, kada je IKEA u pitanju.

"Slažem se da su izgledi (za osobnu potrošnju općenito) pomalo tmurni. To znači da će kupci tražiti još veće uštede na novcu i vremenu, da će tražiti cjenovno dostupna rješenja, uz dobru kvalitetu, funkciju, dizajn i održivost", ustvrdio je.

Tijekom pandemije IKEA je bilježila najveću potražnju za namještajem otkada je osnovana jer su ljudi više vremena provodili kod kuće.

U posljednje tri fiskalne godine Ingka je uložila oko 2,1 milijardu eura u nove i postojeće trgovine na 32 tržišta na kojima posluje.

Dio najnovijeg ulaganja bit će fokusiran i na otvaranje novih standardnih trgovina u Rumunjskoj, Kini i Indiji, ali i novih trgovina u gradskim središtima i studija za planiranje na tržištima Kanade, Danske, Italije, Indije, SAD-a i drugih zemalja.

Tagovi: Ikea, trgovina za distribuciju, Grupa Ingka
PROČITAJ I OVO
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE