GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA ima novi plan za vaš stari namještaj

IKEA ima novi plan za vaš stari namještaj
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2020 / 17:53
Autor: SEEbiz / Index.hr

ZAGREB - Najveća svjetska kompanija koja se bavi namještajem, švedska IKEA, najavila je zanimljivu inicijativu.

 

Kako javlja Reuters, ljudi koji su se iz bilo kojeg razloga zasitili IKEA-inih ormara, stolova i ostalog namještaja moći će ga prodati samoj IKEA-i. 

Program "Buy Back" je najavljen jučer, a u IKEA-i kažu da se radi o inicijativi kojoj je cilj doprinijeti tome da kompanija postane "potpuno cirkularni, klimatski pozitivan biznis do 2030. godine".

Doduše, rabljeni namještaj kupljen u IKEA-i taj švedski lanac maloprodaje namještaja neće kupovati za novac, nego za vaučere koji će se moći iskoristiti u IKEA-inim trgovinama, a njihova vrijednost ovisit će o stanju rabljenog namještaja.

Tako će IKEA-ini kupci za namještaj koji je "kao nov", bez ikakvih ogrebotina, moći dobiti vaučere u vrijednosti 50% izvorne cijene. Za namještaj u "vrlo dobrom" stanju vaučeri će biti u vrijednosti 40% izvorne cijene, a za "dobro korišten" namještaj koji ima manje ogrebotine vaučer će biti u vrijednosti 30% cijene koja je izvorno plaćena za njega.

Inicijativu će IKEA promovirati kampanjom koja počinje 24. studenoga i završava 3. prosinca, ali akcija će trajati i nakon toga.

Zasad se zna da će rabljeni namještaj za koji kupci žele dobiti vaučere morati biti predan IKEA-i potpuno sastavljen.

Najavljeno je da vaučeri neće imati rok trajanja jer IKEA žele potaknuti svoje mušterije da kupuju namještaj tek onda kad im zatreba.

"IKEA se nada da ćemo ovom inicijativom pomoći svojim kupcima da zauzmu stav protiv pretjeranog trošenja na Crni petak (Black Friday, dan na koji se nude golemi popusti u trgovinama, op.a.), ali i u godinama koje dolaze", poručili su iz švedske kompanije.

Sav rabljeni namještaj koji IKEA neće moći ponovo prodati bit će recikliran ili doniran u humanitarne svrhe, najavili su.

 

Tagovi: Ikea, stari namještaj, namještaj, Buy back
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE