GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikarbus: UPPR završen, akcija na berzi – 50 dinara

Ikarbus: UPPR završen, akcija na berzi – 50 dinara
TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2020 / 14:21
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Akcijama Ikarbusa na Beogradskoj berzi ponovo će moći da se trguje od ponedeljka što je rezultat sprovedenog unapred pripremljenog plana reogranizacije (UPPR), rekla je danas u izjavi za Tanjug direktorka pravnih i opštih poslova Ikarbusa Tamara Barišić.

Akcijama, kojih je 2,9 miliona, trgovaće se od ponedeljka, a njihova indikativna vrednost je 50 dinara, dok će dalja cena zavisti od ponude i potražnje.

„Ikarbus je bio u teškoj finansijskoj situaciji, sa gubitkom većim od kapitala, pa su prethodne akcije izgubile vrednost, a novom emisijom akcija smo pokušali da izvršimo reprogram duga, da bar deo naših dugovanja pređe u akcije i da to bude neka zdrava osnova za buduće poslovanje", rekla je ona.

Ikarbus je završio sprovođenje UPPR tokom jeseni prošle godine, a akcije su upisane u registar nešto pre toga.

„Ovo je nova, prva emisija akcija i ponovo je na tržištu hartija od vrednosti kako bi svi naši akcionari mogli da trguju akcijama", rekla je ona i dodala da su konverzijom duga u kapital ranija dugovanja namirena.

Najveći akcionar Ikarbusa je Republika Srbija sa 26,9 procenata akcija, slede Fond za razvoj, banke, i neki raniji poverioci čiju su dugovi pretvoreni u kapital.

Prilika da se ponovo trguje akcijama Ikarbusa je očekivana i uobičajena, kaže Barišić.

„Što se tiče bolje situacije u Ikarbusu, najbolje bi bilo da imamo neki novi posao u proizvodnji autobusa, a samim tim bi se i vrednost akcija povećala i potražnja za akcijama bi bila veća", rekla je ona.

Tagovi: Ikarbus, UPPR, Tamara Barišić, Yinlong,
PROČITAJ I OVO
Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji
STRATEŠKI
Pošta Slovenije najavljuje nastavak širenja u regiji
LJUBLJANA - Za naredne godine plan je daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe i ulaganje ukupno 195 milijuna eura.
Alstom dogovorio preuzimanje Bombardiera, dionice tonu
KONSOLIDACIJA
Alstom dogovorio preuzimanje Bombardiera, dionice tonu
PARIZ - Analitičari JP Morgana rekli su da predstoji neizvjesnost "tijekom dugotrajnog antitestovskog procesa."
Beogradski aerodrom najjači u regiji
AERODROMI
Beogradski aerodrom najjači u regiji
BEOGRAD - Beogradski aerodrom najprometniji je od aerodroma u regiji, a Međunarodni aerodrom u Sarajevu posljednji na listi onih iz glavnih evropskih gradova.
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE