GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IG niskogradnja postala većinski vlasnik Zagreb-montaže

IG niskogradnja postala većinski vlasnik Zagreb-montaže
VLASNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2021 / 09:30
Autor: SEEbiz / Lider
ZAGREB - Većinski paket Zagreb-montaže od Fonda Inspirio kupila je prije nekoliko dana tvrtka IG niskogradnja iz Sesveta.

U registru Trgovačkog suda u Zagrebu spomenuta promjena vlasništva vidljiva je od 5. svibnja, no ovu transakciju kao i daljnje planove sa Zagreb-montažom nisu željeli komentirati niti u IG niskogradnji, a ni Uprava Zagreb-montaže nije željela istupiti u medijima i objasniti što ovo preuzimanje znači za budućnost tvrtke, piše Lider.

Promjena vlasništva u ovoj građevinskoj kompaniji bila je očekivana budući da je fond privatnog kapitala Inspirio FGS u veljači putem oglasa pozvao zainteresirane za podnošenje ponuda za kupnju i stjecanje 51 posto udjela u Zagreb montaži.

U portfelju Inspirio fonda Zagreb-montaža našla se nakon što je 2018. godine zbog afere s Agrokorom Hanfa oduzela Nexus Private Equity Partnerima odobrenje za rad. Nexus je u Zagreb-montažu uložio 2016. godine dokapitalizacijom, čime je postao vlasnik 51 posto tvrtke. No, zavrzlame oko Zagreb montaže, čiji je većinski vlasnik dotad bio šibenski poduzetnik Vlado Čović, na vidjelo su izašle nekoliko godina kasnije kada se otkrilo da je dio novca namijenjen građevinskoj tvrtci završio kao pozajmica Agrokoru.

Prema revizorskom izvješću KPMG-a Zagreb-montaža Grupa 2019. godinu (podaci za 2020. godinu još nisu objavljeni) završila je s gubitkom od 10,3 milijuna kuna, a konsolidirana normalizirana EBITDA iznosila je 28.5 milijuna kuna. Najveći dio prihoda tvrtka ostvaruje na inozemnim tržištima – u 2019. godini Grupa je u inozemstvu ostvarila 298 milijuna kuna prihoda, a na domaćem tržištu 171 milijun kuna. Krajem 2019. godine Grupa je zapošljavala 948 radnika.

Tagovi: IG niskogradnja, Zagreb-montaža, Nexus Private Equity Partner, fond Inspirio
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE