GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Rusi tvrde da je njihovo cjepivo učinkovito više od 90 posto

I Rusi tvrde da je njihovo cjepivo učinkovito više od 90 posto
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 17:37
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusko cjepivo Sputnjik V više je od 90 posto učinkovito, izjavila je u ponedjeljak ravnateljica istraživačkog instituta pri ministarstvu zdravstva, pozivajući se na podatke prikupljene o cijepljenim građanima a ne iz ispitivanja cjepiva koje je još u tijeku.

Njezina izjava dolazi nedugo nakon što su farmaceutska kompanija Pfizer Inc i biotehnološka tvtka BioNTech objavile da njihovo eksperimentalno cjepivo protiv covida-19 ima više nego 90-postotnu učinkovitost.

"Mi smo odgovorni za praćenje učinkovitosti cjepiva Sputnjik V među građanima koji su ga primili u sklopu programa masovnog cijepljenja", rekla je Oksana Drapkina, ravnateljica istraživačkog instituta pri ministarstvu zdravstva.

"Na temelju naših zapažanja, ono je također učinkovito više od 90 posto. Pojava još jednog učinkovitog cjepiva dobra je vijest za sve", istaknula je Drapkina.

Rusija uvodi cjepivo za domaću upotrebu unatoč činjenici da još nisu završene zadnje faze ispitivanja.

Ranije u ponedjeljak Aleksandar Ginzburg, direktor moskovskog Instituta Gamaleja koji je razvio ruskog kandidata za cjepivo, pozdravio je vijest koja je došla iz Pfizera.

"Očekujemo da ćemo u bliskoj budućnosti objaviti privremene rezultate ispitivanja cjepiva Sputnjik V nakon što je registrirano, iz tzv. treće faze ispitivanja. Siguran sam da će razina njegove učinkovitosti također biti visoka", rekao je on.

Rusija se sprema ovaj mjesec objaviti preliminarne rezultate velikog ispitivanja na ljudima koje je u tijeku i koje je poznato kao Faza III. Ona testira cjepivo na 40.000 ljudi u Moskvi.

Tagovi: rusko cjepivo, Sputnik V, Oksana Drapkina, Binnopharm, R-Pharm, Biocad, Generium, Center Gamaleya
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE