GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Debeljak želi preuzeti Uljanik

I Debeljak želi preuzeti Uljanik
ŠKVEROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2018 / 10:19
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon Danka Končara, i DIV Grupa vlasnika Tomislava Debeljaka poslala je pismo namjere Uljaniku za ulazak u vlasništvo i dokapitalizaciju pulskog brodogradilišta.

Tu informaciju potvrdio nam je član uprave DIV Grupe Darko Pappo, otkrivši kako je DIV zainteresiran i za pulsko i za riječko brodogradilište 3. maj koje je u sastavu Uljanik Grupe.

- U ovoj fazi izbora strateškog ulagača u Uljanik ne možemo govoriti o detaljima našeg pisma namjere iz niza razloga. Sada je na Upravi i Nadzornom odboru Uljanika da upoznaju javnost s pristiglim ponudama i donesu odluku o izboru strateškog ulagača - poručio nam je Pappo, koji, kako nam je kazao, nema informacija je li u igri za strateškog ulagača u Uljaniku još netko osim Končara i DIV Grupe.

Neslužbene informacije iz Uljanika govore da Uprava i Nadzorni odbor imaju na stolu još dvije ponude, obje iz Italije. Iako se u javnosti pojavila informacija da će pismo namjere poslati jedna od najvećih brodograđevnih kompanija na svijetu, Fincantieri sa sjedištem u Trstu, to je Fincantieri prošloga tjedna demantirao.

Očekuje se da uprava Uljanika Nadzornome odboru u srijedu 28. ožujka izloži pristigle ponude i predloži izbor najbolje. Prethodno sa svime trebaju biti upoznati sindikati u Uljaniku i u 3. maju.

Otkako je Uljanik zapao u teškoće i u potragu za strateškim partnerom koji bi sa 100 milijuna eura ulaganja održao brodogradilište, politička i sindikalna scena u Rijeci založila se za odvajanje 3. maja u zasebnu tvrtku pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li Uljanik Grupa dobiti novog suvlasnika u cijelosti ili bez 3. maja.

Tagovi: Tomislav Debeljak, Uljanik, DIV grupa, Danko Končar
PROČITAJ I OVO
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
SEZONCI
Plantažama potrebno više od 400 sezonskih radnika
PODGORICA - Kompaniji "13.jul - Plantaže" potrebno je više od 400 sezonskih radnika za poslove berbe. Zasad breskve na Ćemovskom polju iznosi 83 hektra i najveći je u regionu.
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
KADROVI
Dragan Marčinko predložen za direktora HŽ Carga
ZAGREB - Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave- direktora društva HŽ Carga na razdoblje od najduže šest mjeseci, do provedbe postupka imenovanja direktora putem javnog natječaja.
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
LUKE
Cosco pretvorio Pirej u najveću kontejnersku luku na Mediteranu
ATENA - Kroz grčku luku Pirej, prošlo je najviše kontejnera s robom na Mediteranu u 2019. godini.
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
TELEVIZIJA
Slobodan Georgiev direktor nove kablovske televizije Newsmax Adria
BEOGRAD - United Group, uz N1 i Novu S, pokreće još jednu kablovsku televiziju. U APR-u je 19. maja ove godine registrovana firma Newsmax Adria, čija je glavna delatnost proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, piše portal Cenzolovka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE