GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZZO želi graditi novu upravnu zgradu

HZZO želi graditi novu upravnu zgradu
IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2019 / 10:31
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Ne može se razmišljati o gradnji nove zgrade uprave HZZO-a, dok bolnicama prijeti blokada računa, a troškovi liječenja pokrivaju se humanitarnim akcijama, prigovaraju iz HUBOL-a, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, komentirajući proračunske projekcije za iduću godinu.

Prihodi poslovanja HZZO-a početkom zadnjeg kvartala ove godine bili su ukupno 611,2 milijuna kuna veći od planiranih 25,8 milijardi kuna.

Isto tako, rashodi za nabavu nefinancijske imovine koji su bili planirani u iznosu od 180 milijuna kuna umanjeni su za 135,2 milijuna kuna te će u konačnici iznositi tek 24 posto planiranih, dakle 44,7 milijuna kuna.

Međutim, vidljivo je kako je i lani, 2018. godine, zahvaljujući pozitivnom poslovanju HZZO-a u 2019. godini, ostvaren prijenos depozita iz prethodne godine u iznosu od 593, 9 milijuna kuna, navode u HUBOL-u.

- Zanos koji je obuzeo upravu HZZO-a uslijed povećanja prihoda iz zdravstvenog doprinosa građana i drugu godinu zaredom, u ukupnom iznosu od gotovo 1,2 milijarde kuna, umalo je pretvoren u golemi građevinski pothvat izgradnje nove upravne zgrade HZZO-a u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu »težak« više od 72 milijuna kuna, unatoč činjenici da je država vlasnik nekretnina vrijednih više milijardi kuna - navode HUBOL-ovci u svom priopćenju.

- Možda im je tijesno zbog prevelikog broja zaposlenika? Kako je vidljivo iz Rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine, planiranih u iznosu od 154 milijuna kuna, a od toga za stavku Građevinski objekti 82,55 milijuna kuna, srećom su rebalansom umanjeni za 72,5 milijuna kuna te u konačnici iznose tek 10 milijuna kuna ili samo 12 posto planiranog.

Ovakve planove uprave HZZO-a, »očigledno zaslijepljene blještavilom života i rada u središtu glavnog grada,« u HUBOL-u smatraju krajnje neprimjerenima i potpuno neusklađenima s obvezama koje osiguravajuća kuća HZZO temeljem propisa duguje svima nama.

- Dok uprava HZZO-a razmišlja o gradnji nove zgrade jer HZZO posluje pozitivno, zahvaljujući uplatama javnog novca zdravstvenog doprinosa, za skupe lijekove se skupljaju novci dobrotvornim akcijama, trudnice s opremom za novorođenče u rodilišta donose i toaletni papir, a nekim bolnicama prijeti blokada računa, upozoravaju iz HUBOL-a.

Tagovi: HZZO, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatska udruga bolničkih liječnika
PROČITAJ I OVO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
NEVJEROJATNO
Jedan trgovac za maske i rukavice digao maržu čak 594%
ZAGREB - Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je Državni inspektorat, koji je od preko 800 policijskih prijava zbog kršenja mjere samoizolacije zasad odradio njih više od 600, do ovog trenutka naplatio kazne u ukupnom iznosu oko 130.000 kuna.
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
MRTVILO
Zračna luka Pula: Danas obavljen samo jedan let
PULA - Zrakoplovom Albawingsa koji je stigao iz Tirane ove je subote izvanrednim letom u Albaniju vraćeno 169 albanskih državljana koji su boravili na području Istre.
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
PSIHOLOGIJA
Strahovit rast prodaje srpskih maloprodajnih lanaca u drugoj i trećoj nedelji marta
BEOGRAD - U ukupnoj prodaji velikih maloprodajnih lanaca, koji čine više od polovine ukupne maloprodaje proizvoda lične potrošnje u Srbiji, beležimo rast prodaje od 61% u trećoj, i 43% u četvrtoj nedelji marta, u odnosu na iste nedeljne periode prošle godine.
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE