GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZZO želi graditi novu upravnu zgradu

HZZO želi graditi novu upravnu zgradu
IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2019 / 10:31
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Ne može se razmišljati o gradnji nove zgrade uprave HZZO-a, dok bolnicama prijeti blokada računa, a troškovi liječenja pokrivaju se humanitarnim akcijama, prigovaraju iz HUBOL-a, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, komentirajući proračunske projekcije za iduću godinu.

Prihodi poslovanja HZZO-a početkom zadnjeg kvartala ove godine bili su ukupno 611,2 milijuna kuna veći od planiranih 25,8 milijardi kuna.

Isto tako, rashodi za nabavu nefinancijske imovine koji su bili planirani u iznosu od 180 milijuna kuna umanjeni su za 135,2 milijuna kuna te će u konačnici iznositi tek 24 posto planiranih, dakle 44,7 milijuna kuna.

Međutim, vidljivo je kako je i lani, 2018. godine, zahvaljujući pozitivnom poslovanju HZZO-a u 2019. godini, ostvaren prijenos depozita iz prethodne godine u iznosu od 593, 9 milijuna kuna, navode u HUBOL-u.

- Zanos koji je obuzeo upravu HZZO-a uslijed povećanja prihoda iz zdravstvenog doprinosa građana i drugu godinu zaredom, u ukupnom iznosu od gotovo 1,2 milijarde kuna, umalo je pretvoren u golemi građevinski pothvat izgradnje nove upravne zgrade HZZO-a u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu »težak« više od 72 milijuna kuna, unatoč činjenici da je država vlasnik nekretnina vrijednih više milijardi kuna - navode HUBOL-ovci u svom priopćenju.

- Možda im je tijesno zbog prevelikog broja zaposlenika? Kako je vidljivo iz Rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine, planiranih u iznosu od 154 milijuna kuna, a od toga za stavku Građevinski objekti 82,55 milijuna kuna, srećom su rebalansom umanjeni za 72,5 milijuna kuna te u konačnici iznose tek 10 milijuna kuna ili samo 12 posto planiranog.

Ovakve planove uprave HZZO-a, »očigledno zaslijepljene blještavilom života i rada u središtu glavnog grada,« u HUBOL-u smatraju krajnje neprimjerenima i potpuno neusklađenima s obvezama koje osiguravajuća kuća HZZO temeljem propisa duguje svima nama.

- Dok uprava HZZO-a razmišlja o gradnji nove zgrade jer HZZO posluje pozitivno, zahvaljujući uplatama javnog novca zdravstvenog doprinosa, za skupe lijekove se skupljaju novci dobrotvornim akcijama, trudnice s opremom za novorođenče u rodilišta donose i toaletni papir, a nekim bolnicama prijeti blokada računa, upozoravaju iz HUBOL-a.

Tagovi: HZZO, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatska udruga bolničkih liječnika
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE