GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HŽ Infrastruktura u petak je izvijestila da je sa zajednicom ponuditelja potpisala ugovor za izradu studijske dokumentacije za modernizaciju željezničke pruge M202 Zagreb GK - Rijeka, na dionici Oštarije - Škrljevo, vrijedan 17,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja, koju čine tvrtke ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt i IPZ, a rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci.

Vrijednost ugovora je 17,9 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Europska unija iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

Kako se ističe u priopćenju, ugovor predstavlja prvu fazu realizacije Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog između HŽ Infrastrukture i Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA), ukupne vrijednosti sedam milijuna eura. U sklopu Sporazuma su, osim izrade studijske dokumentacije, koja je preduvjet za daljnju izradu projektne dokumentacije, predviđeni i izrada idejnog projekta te ishođenje lokacijske dozvole.

Rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci od dana sklapanja ugovora, a što uključuje izradu idejnih rješenja više varijanti trase, studije opravdanosti, analize troškova i koristi za odabrano varijantno rješenje, te studije utjecaja zahvata na okoliš kojom će se propisati mjere zaštite i očuvanja okoliša što se moraju provoditi tijekom izgradnje i eksploatacije željezničke pruge.

Studijskom dokumentacijom utvrdit će se optimalno rješenje trase pruge i ostalih infrastrukturnih podsustava između Oštarija i Škrljeva, s tim da su moguće dvije osnovne varijante - modernizacija postojeće pruge u duljini od 113,9 kilometara, te izgradnja potpuno nove, znatno kraće trase (duljine oko 67 kilometara koja se polaže novim koridorom uz izgradnju dugačkih tunela kroz planinske masive Male i Velike Kapele, ističu iz HŽ Infrasturkture.

Postojeća pruga na dionici Oštarije - Škrljevo dio je glavne željezničke pruge M202 Zagreb GK (Glavni kolodvor) - Rijeka u sklopu koridora RH2 te sastavni dio osnovne Transeuropske prometne mreže Mediteranskoga koridora.

Modernizacija te pružne dionice dio je globalnog projekta modernizacije željezničkoga prometnog pravca Rijeka - Zagreb - mađarska granica, čiji je cilj razvitak učinkovitoga i konkurentnoga željezničkog prometa duž Mediteranskoga koridora, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, nizinska pruga, ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt, dionica Oštarije-Škrljevo
PROČITAJ I OVO
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE