GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo

HŽ Infrastruktura: Ugovor za izradu studijske dokumentacije dionice Oštarije-Škrljevo
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2020 / 14:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HŽ Infrastruktura u petak je izvijestila da je sa zajednicom ponuditelja potpisala ugovor za izradu studijske dokumentacije za modernizaciju željezničke pruge M202 Zagreb GK - Rijeka, na dionici Oštarije - Škrljevo, vrijedan 17,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja, koju čine tvrtke ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt i IPZ, a rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci.

Vrijednost ugovora je 17,9 milijuna kuna, od čega 85 posto sufinancira Europska unija iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility - CEF).

Kako se ističe u priopćenju, ugovor predstavlja prvu fazu realizacije Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljenog između HŽ Infrastrukture i Izvršne agencije za inovacije i mreže (INEA), ukupne vrijednosti sedam milijuna eura. U sklopu Sporazuma su, osim izrade studijske dokumentacije, koja je preduvjet za daljnju izradu projektne dokumentacije, predviđeni i izrada idejnog projekta te ishođenje lokacijske dozvole.

Rok za izradu studijske dokumentacije je 16 mjeseci od dana sklapanja ugovora, a što uključuje izradu idejnih rješenja više varijanti trase, studije opravdanosti, analize troškova i koristi za odabrano varijantno rješenje, te studije utjecaja zahvata na okoliš kojom će se propisati mjere zaštite i očuvanja okoliša što se moraju provoditi tijekom izgradnje i eksploatacije željezničke pruge.

Studijskom dokumentacijom utvrdit će se optimalno rješenje trase pruge i ostalih infrastrukturnih podsustava između Oštarija i Škrljeva, s tim da su moguće dvije osnovne varijante - modernizacija postojeće pruge u duljini od 113,9 kilometara, te izgradnja potpuno nove, znatno kraće trase (duljine oko 67 kilometara koja se polaže novim koridorom uz izgradnju dugačkih tunela kroz planinske masive Male i Velike Kapele, ističu iz HŽ Infrasturkture.

Postojeća pruga na dionici Oštarije - Škrljevo dio je glavne željezničke pruge M202 Zagreb GK (Glavni kolodvor) - Rijeka u sklopu koridora RH2 te sastavni dio osnovne Transeuropske prometne mreže Mediteranskoga koridora.

Modernizacija te pružne dionice dio je globalnog projekta modernizacije željezničkoga prometnog pravca Rijeka - Zagreb - mađarska granica, čiji je cilj razvitak učinkovitoga i konkurentnoga željezničkog prometa duž Mediteranskoga koridora, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, nizinska pruga, ŽPD Granova, Institut IGH, Rijekaprojekt, dionica Oštarije-Škrljevo
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NAJAVE
Izvršni direktor Pfizera: Do kraja 2021. bit će više cjepiva nego je potrebno
NEW YORK - Izvršni direktor tvrtke Pfizer Albert Bourla rekao je u srijedu da je uvjeren da će do kraja 2021. svijet proizvesti više doza cjepiva nego što je potrebno u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE