GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Infrastruktura potpisala ugovor o izradi dokumentacije za Lepoglavsku spojnicu

HŽ Infrastruktura potpisala ugovor o izradi dokumentacije za Lepoglavsku spojnicu
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 12:56
Autor: ;i:3;s:7:
ZAGREB - HŽ Infrastruktura je sa zajednicom ponuditelja potpisala ugovor za izradu studijske dokumentacije za projekt "Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske - Lepoglavska spojnica" vrijedan 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Zajednicu ponuditelja čine tvrtke ŽPD, Granova, Institut IGH i Rijekaprojekt, a od spomenuth 6,2 milijuna kuna Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. sufinancira 85 posto sredstava.

Rok za izradu studijske dokumentacije je 13 mjeseci od dana sklapanja ugovora. Dokumentacija uključuje izradu studije povezivanja "Lepoglavskom spojnicom" unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske s idejnim rješenjima, studiju izvodljivosti te analizu troškova i koristi za odabrano idejno rješenje, stoji u priopćenju.
Studijska dokumentacija za projekt "Povezivanje željeznicom unutar funkcionalne regije Središnje Hrvatske – Lepoglavska spojnica" analizirat će modernizaciju postojeće pruge na dionici Čakovec – Varaždin – Lepoglava te Krapina/Sveti Križ Začretje – Zabok duljine oko 54 kilometara (km) te gradnju novog spoja željezničke pruge Lepoglava – Krapina/Sveti Križ Začretje duljine oko 19 km. To je, inače, dio plana modernizacije i gradnje željezničke infrastrukture od Čakovca i Varaždina prema Zaboku i Zagrebu.

"Gradnja nove pruge Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zabok, koja se proteže kroz Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiju, uklapa se u europske strategije prometnog razvoja koje favoriziraju željeznicu kao brz, učinkovit i ekološki prihvatljiv način prijevoza. Njezina izgradnja omogućit će povezivanje sjevera Hrvatske sa Zagrebom. Osim toga imat će i ključnu ulogu u integriranome putničkom prijevozu, čime će velikome broju građana u sjevernoj prometnoj podregiji omogućiti učestala i brža putovanja na posao i u školu. Pruga će podići i značaj teretnog prijevoza u tranzitu te će poboljšati konkurentnost gospodarstva sjeverne Hrvatske", navodi se u priopćenju.

Dokumentacija koja će biti izrađena u sklopu ovog projekta podloga je za izradu eventualno potrebnih prijedloga izmjena i dopuna dokumenata prostornog uređenja, studije utjecaja na okoliš te daljnje projektne dokumentacije koja je preduvjet za buduću modernizaciju i izgradnju pruge, napominju iz HŽ Infrastrukture.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, Lepoglavska spojnica, Institut IGH, Granova, Rijekaprojekt
PROČITAJ I OVO
Nenad Miščević novi generalni direktor Nectar Grupe
KADROVI
Nenad Miščević novi generalni direktor Nectar Grupe
BEOGRAD - Nenad Miščević novi je generalni direktor Nectar grupe, najvećeg proizvođača sokova i prerađivača voća i povrća u Jugoistočnoj Evropi u čijem sastavu posluju kompanije Nectar, Heba i Fructal.
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
DRONOVI
Bugarski Dronamics želi Osijek povezati dronovima s pet zračnih luka u Europi
OSIJEK - Osječka zračna luka bit će prva u Hrvatskoj s koje će polijetati i slijetati dronovi te bi trebala postati regionalni centar za prijevoz tereta dronovima.
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
DIGITALIZACIJA
Hrvatske ceste provele temeljitu digitalnu transformaciju (VIDEO)
ZAGREB - Hrvatske ceste mogu se pohvaliti da su u posljednjih godinu dana započele i velikim dijelom provele temeljitu digitalnu transformaciju kompanije.
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
DOJMOVI
Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović objasnio je za N1 kakvo je stanje u odnosima s poslodavcima nakon pregovora.
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
ŠIRENJE
Novi pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru: Otvara se 55 radnih mjesta
VUKOVAR – Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider koji posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE