GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost

HŽ Infrastruktura odabrala izvođače radova za obnovu pruge u Zagrebu i sigurnost
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 16:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HŽ Infrastruktura (HŽI) je za izvođače radova obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor-Glavni kolodvor odabrala tvrtku Swietelsky, a za unapređenje sigurnosti i tehničke kontrole željezničke infrastrukture zajednicu ponuditelja tvrtki Elektrokem i Iskratel, izvijestili su u četvrtak iz HŽI-ja.

Odluku o odabiru HŽI je donio u četvrtak, a riječ je o odabranim izvođačima za projekte "Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) - Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)" i "Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole".

Za projekt obnove pruge na dionici u Zagrebu odabrana je ponuda tvrtke Swietelsky u vrijednosti 199,1 miljun kuna bez PDV-a, a procijenjena vrijednost radova koji se u cijelosti financiraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti iznosila je 200 milijuna kuna bez PDV-a.

Projekt unapređenja željezničke infrastrukture radit će zajednica gospodarskih subjekata Elektrokem i Iskratel u vrijednosti 57,7 milijuna kuna bez PDV-a, za što iz HŽI-ju kažu da je bila najpovoljnija ponuda, dok je procijenjena vrijednost tih radova koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility-CEF) iznosila 126,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Odgovarajući na upit Hine kada je bio postupak nabave za te radove i koji su rokovi za njihov završetak, iz Korporativnih komunikacija HŽI objasnili su da je postupak nabave radova na projektu "Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) - Zagreb Glavni kolodvor" počeo 3. lipnja ove godine, a da je danas objavljena odluka o odabiru.

"Nakon izvršnosti odluke, ide se u sklapanje ugovora za što je zakonski rok 30 dana. Rok za izvođenje tih radova je 18 mjeseci od uvođenja u posao", kažu iz HŽI-ju.

Isti je princip i rok od 18 mjeseci nakon uvođenja u posao i za izvođenje radova na projektu "Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole".

Za te radove postupak nabave radova počeo je 3. prosinca 2021., a danas je objavljena odluka o odabiru.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, Connecting Europe Facility, obnova pruge u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ISPRIČAO SE
Balenciagin kreativni direktor nakon šokantne kampanje: Osuđujem zlostavljanje djece
ZAGREB - Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia uputio je ispriku javnosti nakon što je objavljena kampanja koja glorificira pedofiliju.
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
PROGNOZE
Adidas potvrdio godišnje prognoze unatoč ispadanju Njemačke
BERLIN - Njemački proizvođač sportske obuće i odjeće Adidas ostao je na samo tri od sedam sponzoriranih momčadi na svjetskom nogometnom prvenstvu, no kompanija ostaje pri svojim prognozama prodaje za vrijeme turnira, rekao je Adidasov glasnogovornik nakon ispadanja Njemačke.
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
PLANOVI
Delhaize će u 2023. otvoriti između 40 i 50 trgovina u Srbiji
BEOGRAD - Konferencija CEO Summit Belgrade, u organizaciji InStore Media i uz medijsku podršku sedmičnika NIN, okupila je poslovnu elitu i predstavnike velikih međunarodnih institucija.
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
KAMIONI
Pepsi je dobio prve Tesla kamione
SPARKS - Američki proizvođač pića Pepsi dobio je prve električne kamione proizvođača električnih vozila Tesla pod nazivom Semi. Primopredaja vozila obavljena je na posebnom događaju u tvornici Tesla u gradu Sparks u američkoj državi Nevada, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
NAJAVE
Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u petak je najavio značajnu reformu u području korporativnog upravljanja poduzećima u državnom vlasništvu, apostrofiravši da će nadzorni odbori biti neovisni u izboru uprava društava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE