GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Cargo s novom aplikacijom digitalizira i modernizira poslovanje

HŽ Cargo s novom aplikacijom digitalizira i modernizira poslovanje
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 10:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nacionalni željeznički prijevoznik u teretnom prijevoz HŽ Cargo implementirao je RailPRO sustav kojim digitalizira i modernizira svoje poslovne procese, što omogućava značajne uštede i donosi konkretne prednosti za kupce i zaposlenike.

Radi se o rješenju kojeg je razvila domaća IT tvrtka, a HŽ Cargo ima ekskluzivno pravo korištenja u Hrvatskoj. Ključna novina novog sustava je mogućnost pregleda trenutnog stanja na terenu u realnom vremenu pa se tako u svakom trenutku zna gdje je koji vlak, koji teret se prevozi, u kojim količinama te kolika su eventualna kašnjenja. S tako detaljnim informacijama u realnom vremenu, ističu u HŽ Cargu, postiže se i optimalno upravljanje lokomotivama i vagonima te se smanjuje vrijeme tijekom kojeg je vozni park van funkcije. To rezultira smanjenjem ukupnih troškova te se povećava raspoloživost vozila za dodatne poslove.

Okretanje prema digitalizaciji i praćenju tereta postalo je važnije nego ikada, posebno kada se uzme u obzir transformacija globalnih lanaca opskrbe koja je učinila logistički posao izazovnijim nego ikad, uz sve veći pritisak da se isporuče brže i fleksibilnije usluge po konkurentnoj cijeni. Praćenje tereta postalo je ključni pokretač digitalnih inovacija u teretnoj industriji, a toga su svjesni u HŽ Cargu koji danas jedini ima ovaj sustav implementiran. Digitalizacija je glavni trend koji se razvija u globalnom poslovanju i svakodnevnom životu. Digitalizacija može poboljšati produktivnost, uspostaviti nove poslovne modele te osigurati niže ukupne troškove poslovanja. U konačnici, digitalni razvoj pruža jedinstvenu priliku za željeznice ne samo da ostanu relevantne, već i da povećaju svoj udio na cjelokupnom logističkom tržištu, te da postanu sastavni dio tranzicije prema zelenijem, održivijem teretnom prometu.

Povodom šest mjeseci aktivne primjene sustava, direktor HŽ Carga Dragan Marčinko je istaknuo kako HŽ Cargo prati trendove koji na prvo mjesto stavljaju važnost pravovremene informacije te digitalizaciju cjelokupnog poslovanja. – Današnji kupci očekuju visoku razinu usluge – žele znati u stvarnom vremenu, gdje im je teret, kada će stići, odnosno žele pratiti svaku promjenu na planiranom putu. Ta vidljivost će pomoći podizanju konkurentnosti, a bolje praćenje moglo bi pomoći u vraćanju tereta prema željezničkom prijevozu. Naši najveći kupci danas imaju uvid u trenutno prometovanje vlakova i tereta, omogućen im je uvid u svu dokumentaciju, a sustav aktivno doprinosi i rastu radne produktivnosti. Sve je to u skladu s našim strateškim ciljem modernizacije cjelokupnog poslovanja, povećanja profitabilnosti i usmjeravanja ka suvremenom načinu poslovanja.

HŽ Cargo trenutno raspolaže sa 66 vlastitih lokomotiva čiji se podaci obrađuju i analiziraju u realnom vremenu, a sustav koristi 900 zaposlenika te se planira širenje. GPS uređaji su ugrađeni u sve aktivne lokomotive, ali i u službene automobile.

Tagovi: HŽ Cargo, Dragan Marčinko, RailPRO sustav
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE