GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HŽ Cargo modernizirao prvu lokomotivu u suradnji s Končarom

HŽ Cargo modernizirao prvu lokomotivu u suradnji s Končarom
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2023 / 14:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz tvrtke Končar - električna vozila izašla je prva modernizirana lokomotiva serije 1141 kao rezultat ugovora između dvije tvrtke, priopćili su iz HŽ Carga.

Ugovor je potpisan je u svibnju 2022. godine, a cilj mu je smanjenje troškova eksploatacije i održavanja lokomotiva te povećanje njihov pouzdanosti i raspoloživosti u prometu.

Modernizacija omogućuje još minimalno 14 godina korištenja lokomotiva, a osim tehničkog unapređenja posebna pažnja posvećena je uvjetima rada strojnog osoblja.

- Nakon popravka prve dvije lokomotive u sklopu ugovora vrijednog više od 1,9 milijuna eura, HŽ Cargo nastavit će razgovore o daljnjoj modernizaciji voznog parka, kaže se u priopćenju.

Direktor HŽ Carga Dragan Marčinko ističe kako je obnova i modernizacija prve lokomotive u suradnji s domaćom tvrtkom prvi korak prema realizaciji strateškog cilja obnove voznog parka, čime će se dugoročno utjecati na ostvarivanje željenih poslovnih rezultata.

Obnova voznog parka, stoji u priopćenju, postavljena je kao jedan od strateških ciljeva tvrtke HŽ Cargo kako bi se povećala profitabilnost, kao i trend rasta ukupnih prihoda zabilježen u prethodnom razdoblju. Iz te tvrtke poručuju i kako je ulaganje u željeznicu ključno i za napredak hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Tagovi: HŽ Cargo, Končar
PROČITAJ I OVO
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE