GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTZ objavio tri javna poziva za razvoj turizma vrijedna 9 milijuna kuna

HTZ objavio tri javna poziva za razvoj turizma vrijedna 9 milijuna kuna
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2018 / 12:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je tri javna poziva za programe potpora putem kojih će dodijeliti bespovratnih ukupno devet milijuna kuna, a s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Objavljena su dva javna poziva za potpore na turistički nerazvijenim područjima za ovu godinu - potporu turističkim zajednicama te projektima turističkih inicijativa i proizvoda, dok se treći poziv odnosi na potpora programima destinacijskih menadžment kompanija za 2018. godinu, a zainteresirani će se moći prijaviti do 31. siječnja.
Najveći je iznos od pet milijuna kuna osiguran za potpore programima i projektima turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, a novac će se odobravati kroz tri namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, uvjete boravka turista, razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture te edukacije.

Kroz javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini dodjeljivat će se bespovratne potpore za poduzetničke i javne projekte koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na ta područja, posebice u razdoblju pred i posezone. Potpore će se moći dobiti i za izgradnju, obnovu i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja i sl. Ukupno dva milijuna kuna potpore odobravat će se kroz dva programa - razvoj i unapređenje ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone te razvoj turističkih inicijativa i proizvoda.

Ukupno dva milijuna kuna osigurano je i za potpore programima destinacijskih menadžment kompanija u ovoj godini, a namijenjena su programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. Cilj je uz ostalo aktivacija neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista na cijelom području države, kao i razvoj inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone i smanjenju sezonalnosti te povećanje turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone.

"Ove smo godine javne pozive odlučili raspisati već u siječnju jer korisnicima naših potpora želimo dati dovoljno vremena za apliciranje, ali i za planiranje te realizaciju aktivnosti", ističe u priopćenju direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Najavljuje da će rezultati natječaja biti poznati tijekom prve polovice 2018. godine.

Tagovi: Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
LINIJE
Eurowings obnovio promet na liniji Stuttgart - Osijek
ZAGREB - Ove nedjelje, 2. kolovoza, poznata njemačka niskobudžetna aviokompanija obnovila je promet na liniji Stuttgart - Osijek.
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
JASNA PORUKA
Tedeschi: Nisam financirao Možemo!
ZAGREB - Danima se već u kuloarima spominje kako su platfotmu Možemo! izdašno financirali Emil Tedeschi i Atlantic Grupa.
Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
POSLOVI
Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih poslova
ZAGREB – Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
HAC: Za vikend 25 posto manje vozila nego lani
PAD
HAC: Za vikend 25 posto manje vozila nego lani

ZAGREB - Tijekom vikenda, od 31. srpnja do 2. kolovoza, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb zabilježen je promet od 681.317 vozila, a naplaćena je cestarina u iznosu od 36,97 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.

Jadrolinija i Croatia Airlines planiraju uvesti zajedničku putnu kartu
PLANOVI
Jadrolinija i Croatia Airlines planiraju uvesti zajedničku putnu kartu
SPLIT - Zrakoplovom od Frankfurta do Splita, pa s istom putnom kartom brodom do Hvara – tako bi ubuduće moglo izgledati putovanje kada Jadrolinija i Croatia Airlines ostvare planove i uvedu zajedničku putnu kartu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE