GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT počeo prodaju dionica Optima Telekoma

HT počeo prodaju dionica Optima Telekoma
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 10:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom objavljuje da je danas, 31. siječnja 2020. godine, u skladu sa odlukom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. lipnja 2017., započeo s postupkom prodaje svih svojih dionica društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.

Pri tome, HT, sukladno Ugovoru koji je sklopljen između društava Zagrebačka banka d.d. i HT u odnosu na OT-OPTIMA TELEKOM d.d., ima pravo da pod određenim uvjetima, zajednički proda i dionice Društva koje drži ZABA (pravo povlačenja u prodaju, tj. eng. "drag-along right" i pravo priključenj a prodaji tj. eng. „tag along right"). HT-ov udjel u temeljnom kapitalu Optime iznosi 17,41%, a ZABA drži 36,90% udjela.

Oglas za prodaju dionica Optime objavljen je 31. siječnja u tiskanom izdanju međunarodnog financijskog glasila, Financial Times.

HT je 18. lipnja 2014. preuzeo upravljanje Optima Telekomom, nakon predstečajne nagodbe Optime. U tom je postupku, nakon provedene konverzije potraživanja u temeljni kapital, HT stekao 5.203.098 dionica Optima Telekoma, što čini 9,22 posto vlasničkog udjela. Upravljanje Optimom je preuzeo temeljem ugovora kojim Zagrebačka banka, kao najveći vjerovnik OT-a, prenosi na HT upravljačka prava stečena u predstečajnoj nagodbi Optime. Zagrebačka banka u OT-u tada je imala 45,45 posto vlasničkog udjela.

Po posljednjim podacima sa Zagrebačke burze, najveći vlasnički udjel u Optima telekomu imaju Zagrebačka banka, 36,9 posto, potom HT Holding 17,4 posto, HPB 6,1 posto, itd.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Zagrebačka banka, Financial Times
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE