GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT počeo prodaju dionica Optima Telekoma

HT počeo prodaju dionica Optima Telekoma
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 10:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom objavljuje da je danas, 31. siječnja 2020. godine, u skladu sa odlukom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. lipnja 2017., započeo s postupkom prodaje svih svojih dionica društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d.

Pri tome, HT, sukladno Ugovoru koji je sklopljen između društava Zagrebačka banka d.d. i HT u odnosu na OT-OPTIMA TELEKOM d.d., ima pravo da pod određenim uvjetima, zajednički proda i dionice Društva koje drži ZABA (pravo povlačenja u prodaju, tj. eng. "drag-along right" i pravo priključenj a prodaji tj. eng. „tag along right"). HT-ov udjel u temeljnom kapitalu Optime iznosi 17,41%, a ZABA drži 36,90% udjela.

Oglas za prodaju dionica Optime objavljen je 31. siječnja u tiskanom izdanju međunarodnog financijskog glasila, Financial Times.

HT je 18. lipnja 2014. preuzeo upravljanje Optima Telekomom, nakon predstečajne nagodbe Optime. U tom je postupku, nakon provedene konverzije potraživanja u temeljni kapital, HT stekao 5.203.098 dionica Optima Telekoma, što čini 9,22 posto vlasničkog udjela. Upravljanje Optimom je preuzeo temeljem ugovora kojim Zagrebačka banka, kao najveći vjerovnik OT-a, prenosi na HT upravljačka prava stečena u predstečajnoj nagodbi Optime. Zagrebačka banka u OT-u tada je imala 45,45 posto vlasničkog udjela.

Po posljednjim podacima sa Zagrebačke burze, najveći vlasnički udjel u Optima telekomu imaju Zagrebačka banka, 36,9 posto, potom HT Holding 17,4 posto, HPB 6,1 posto, itd.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Zagrebačka banka, Financial Times
PROČITAJ I OVO
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
PARTNERI
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
BEOGRAD - Firma "Milenijum tim", koja je godinama unazad dobijala niz unosnih poslova bez tendera na izgradnji gasovoda po Srbiji i koja je od početka angažovana na projektu Beograd na vodi, sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.
Aerodrom Nikola Tesla u 2020. imao 69,1% manje putnika
OŠTAR PAD
Aerodrom Nikola Tesla u 2020. imao 69,1% manje putnika
BEOGRAD – U poslednjem kvartalu 2020. Godine Aerodrom Nikola Tesla imao je 70,3 odsto manje putnika nego godinu dana ranije, dok je tokom čitave prošle godine bilo 69,1 posto putnika manje, saopštila je danas kompanija Belgrade airport, čija je matična grupacija VINCI Airports.
Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Pfizer privremeno Europi smanjuje isporuke cjepiva protiv korone
NEW YORK - Pfizer radi na povećanju svojih proizvodnih kapaciteta i u tom razdoblju privremeno će smanjiti Europi isporuke svog cjepiva protiv covida-19, objavili su u petak ta tvrtka i norveški Institut za javno zdravlje (FHI).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE