GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu

HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) poručio je u srijedu u komentaru tvrdnji iz Društva dioničara HT-a, da kupnja obveznica ne utječe na dobit kompanije, koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima, te kako nije počinjena šteta ni dioničarima ni društvu.

Predstavnici udruge Društvo dioničara Hrvatskog Telekoma na današnjoj konferenciji za medije su ustvrdili da je HT unatrag nekoliko godina značajna novčana sredstva beskamatno plasirao povezanim poduzećima Deutsche Telekoma u Nizozemskoj, a kako je pritom ustvrdio predstavnik nekoliko dioničara Hrvoje Šimić, tako je oštećen i HT i dioničari zbog manje isplaćenih dividendi.

Naime, kako su naveli iz udruge, HT je 2016. kupio obveznice tvrtke Deutsche Telekom International Finance, u krajnjem vlasništvu tvrtke Deutsche Telekom AG u iznosu od 928 milijuna kuna, ustvrdivši da takve obveznice nisu donosile nikakav prinos za HT, čime je faktički beskamatno kreditirao većinskog dioničara, Deutsche Telekom.

"Hrvatski Telekom je na burzi izlistana kompanija te posluje transparentno i u skladu s najvišim standardima korporativnog upravljanja. U tom smislu je i činjenica da je kompanija u prosincu 2016. godine uložila 125 milijuna eura u obveznice transparentno objavljena", odgovorio je HT na Hinin upit.

Iz kompanije su naveli da su obveznice iskupljene u travnju 2020. godine u punom iznosu, uz ocjenu da nema nikakve dvojbe da je to ulaganje bilo dobra investicija kojom ni u kojem slučaju nije počinjena šteta ni jednom od dioničara, niti društvu.

"Dapače, konkretno ulaganje je doprinijelo održavanju vrijednosti kompanije", dodali su iz HT-a te poručili da upravljanje novcem, što uključuje i kupnju obveznica ili bilo kojih drugih financijskih instrumenata, ne utječe na dobit kompanije koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima.

"Konzistentna politika dividendi u kombinaciji s programom otkupa vlastitih dionica jasno pokazuju namjeru kompanije o povratu vrijednosti svojim dioničarima. Glavnoj skupštini predložili smo dividendu u iznosu od osam kuna po dionici što predstavlja omjer isplate od 91,2 posto ostvarene dobiti, čime unatoč izazovima pandemijske 2020. godine, dodatno potvrđujemo namjeru o povratu vrijednosti dioničarima", ustvrdili su iz HT-a.

Zaključno su poručili da izjave "izvjesnih pojedinaca koji svoje partikularne interese pokušavaju neutemeljeno prikazati kao javni interes, koristeći se pritom netočnim informacijama, nemaju uporište niti u jednoj činjenici te ih ne žele komentirati".

Tagovi: Hrvatski Telekom, dividenda, Društvo dioničara HT-a, Hrvoje Šimić
PROČITAJ I OVO
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
LETOVI
Na dubrovački aerodrom sletio avion United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka
DUBROVNIK - U zračnu luku Dubrovnik u subotu je sletio prvi ovogodišnji zrakoplov na izravnom letu iz New Yorka, čime se nastavlja linija koja je i prošlog ljeta redovito povezivala jug Hrvatske s najvećim gradom SAD-a.
AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
AD Plastik neće isplatiti dividendu
SOLIN -  To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
PLASTIKA
Nestašica reciklirane plastike u sektoru bezalkoholnih pića
LONDON - Količine reciklirane plastike u Europi se moraju više nego utrostručiti kako bi sve tvrtke koje proizvode bezalkoholna pića prešle na u potpunosti reciklirane boce, upozorila je japanska kompanija Suntory Beverage and Food.
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
SNAŽAN RAST
Luka Koper u prvom kvartalu gotovo udvostručila dobit
KOPER - Grupa Luka Koper je u prvom tromjesečju ove godine povećala obujam pretovarene robe za 18 posto na nešto manje od 5,9 milijuna tona. Ostvario je rast u svim grupama roba, posebice u tekućim i rasutim teretima. Neto dobit porasla je 18 posto na 16,45 milijuna eura.
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE