GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor Q-a

Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor Q-a
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2024 / 10:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor (CEO) jedne od vodećih hrvatskih IT tvrtki Q. Na tu funkciju dolazi s pozicije suvlasnika i glavnog tehničkog direktora Q-a na kojoj je bio posljednjih pet godina.

Dosadašnji članovi upravljačkog tima, Filip Ljubić i Dalibor Jurgec, preuzet će strateške funkcije predsjednika (Chairman) i zamjenika predsjednika tvrtke (Co-Chairman), a Vedran Tolić i Goran Kovačević ostaju u management timu i nastavljaju upravljati firmom kao glavni poslovni direktor (CBO) i glavni operativni direktor (COO), što osigurava kontinuitet u vođenju tvrtke. Nove promjene stupaju na snagu 15. travnja ove godine.

“Q trenutno bilježi odlične rezultate i ima najstabilnije poslovanje od svog osnutka baš zato sto našim klijentima sve više postajemo strateški i dugoročni partner koji duboko razumije njihove specifične izazove i potrebe industrije u kojoj posluju. Htjeli smo da nova struktura to i prati te smo pojačali inženjerske i tehničke role na nivou cijele firme pa tako i na samom čelu, a Filipa i Dalibora smo odlučili strateški usmjeriti prema otvaranju novih strateških prilika, coachingu i reportingu gdje su oni i najjači. Jako je puno optimizma oko nove organizacije i ja sam osobno iznimno motiviran da nastavimo graditi jednu divnu globalnu priču.”, naglasio je Hrvoje Gorajščan, novi glavni izvršni direktor Q-a.

Promjena u managementu dolazi u doba interne stabilnosti i odličnih projekcija za 2024. te je samo nastavak poslovne filozofije koja se bazira na dugoročnoj tehničkoj suradnji s velikim klijentima. Q-ovi timovi će tako biti fokusirani na specifične industrijske vertikale, osiguravajući bolje razumijevanje klijenata, poticanje inovacija te efikasnije upravljanje resursima. Ova promjena postavlja temelje za daljnji rast u okruženju koje se fokusira na dugoročne partnerske odnose i prilagođena rješenja za svaku industriju ponaosob.

“Q radi gotovo isključivo s velikim svjetskim korporacijama na dugoročnim međunarodnim projektima. Takvi klijenti, isto kao i naši zaposlenici, sve više od nas očekuju snažnu inženjersku firmu s jakom tehničkom osobom na čelu. Zato vođenje operativnog poslovanja s punim povjerenjem prepuštam svom partneru i suvlasniku Hrvoju, koji ima ne samo zavidno tehničko iskustvo, nego i uspješnu dugogodišnju povijest vođenja organizacija te koji je bio ključan za zdrav razvoj Q-a posljednjih godina. Nove uloge u vodstvu obilježavaju nova poglavlja za Q, u koja ulazimo spremniji no ikad prije”, izjavio je Filip Ljubić, novi predsjednik Q-a.

Q je IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja razvija kompleksna softverska rješenja za Fortune 500 klijente iz niza industrija - automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i druge. Q kontinuirano bilježi uspjehe i osvaja međunarodno priznate nagrade, pa je tako svrstan i među 15 najboljih software development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha.

Tagovi: Gorajščan, ljubić, jurgec, Q, tvrtka Q
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE