GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatskoj i Sloveniji 100.000 eura europskih sredstava za promociju u Australiji

Hrvatskoj i Sloveniji 100.000 eura europskih sredstava za promociju u Australiji
PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 14:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) i Slovenskoj turističkoj organizaciji odobreno je 100 tisuća eura europskih sredstava za promociju u Australiji, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a.

Naime, Europska turistička komisija (ETC) sufinancirati će promotivnu kampanju "Croatia and Slovenia: Full of Ways to Feel and Explore", koja će se provoditi na tržištu Australije do studenog 2020. godine. Vrijednost i ukupni proračun tog zajedničkog projekta hrvatske i slovenske turističke zajednice iznosi 200 tisuća eura, od kojih se 100 tisuća eura odnosi na odobrenu potporu ETC-a.

Kampanja na australskom tržištu za cilj ima promociju i snažnije pozicioniranje Hrvatske i Slovenije kao atraktivnih cjelogodišnjih destinacija, pri čemu će poseban fokus biti na aktivnom i pustolovnom turizmu, prirodnim ljepotama, kao i manje poznatim turističkim destinacijama za goste visoke platežne moći.

Također, promovirati će se i bogata kulturno-povijesna baština, eno-gastronomija, kao i drugi turistički atraktivni atributi obiju zemalja, napominju iz HTZ-a, podsjećajući da su lani europska sredstva odobrena za kampanju "Experience Croatia, Feel Slovenia" koja se provodila na kineskom tržištu.

U sklopu kampanje na australskom tržištu bit će organizirane radionice za agente i turoperatore u Sydneyju i Melbourneu, provodit će se aktivnosti oglašavanja u digitalnim medijima, a suradnja će se uspostaviti i s odabranim australskim "influencerima" koji će tijekom proljeća iduće godine posjetiti Hrvatsku i Sloveniju.

Također, u suradnji s jednom od vodećih internetskih turističkih agencija na australskom tržištu bit će osmišljena i provedena online kampanja kojom će se kroz dva vala Hrvatska i Slovenija prezentirati za goste koji žele uživati u jedinstvenim i autentičnim iskustvima izvan glavnih dijelova sezone, navode iz HTZ-a.

Dodaju i da su HTZ i Slovenska turistička organizacija financijska sredstva uspješno povukla kroz ETC-ov poziv za sufinanciranje transnacionalnih promotivnih kampanja na dalekim tržištima, a u okviru projekta Destination Europe i nove strategije Horizon 2022. Na taj je poziv pristiglo ukupno 18 prijava, dok je potporu ostvarilo njih 11.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić u izjavi koja se prenosi u priopćenju ističe da je zajednička promocija Hrvatske i Slovenije na dalekim tržištima, a posebice ova koja će biti realizirana na velikom australskom tržištu, jedinstven primjer uspješne suradnje u turističkoj promociji dviju zemalja.

Gosti s dalekih tržišta svoja putovanja najčešće realiziraju u razdobljima pred i posezone prilikom kojih posjećuju nekoliko zemalja, pa se upravo iz tog razloga vrlo intenzivno surađuje s kolegama iz Slovenije, kaže Staničić.

Po podacima koje iznosi, s tržišta Australije je tijekom prošle godine u Hrvatskoj ostvareno više od 242 tisuće dolazaka i više od 741 tisuće noćenja.

Direktorica Slovenske turističke organizacije Maja Pak kaže da zajednička prijava i nova odobrena sredstva potvrđuju odličnu suradnju hrvatske i slovenske turističke zajednice na dalekim tržištima, a uvjerena je da će se Hrvatska i Slovenija na australskom tržištu predstaviti kao destinacije jedinstvenih doživljaja i održivog turizma.

Tagovi: Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam, Australija, Kristjan Staničić
PROČITAJ I OVO
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
KAZNA
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000,00 eura, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
HT pripaja Iskon Internet
PRIPAJANJE
HT pripaja Iskon Internet
ZAGREB - - Hrvatski Telekom d.d. nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu.
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
HOTELI
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
RIJEKA - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
TRGOVINA
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
ZAGREB - Cromaris je otvorio svoju prvu trgovinu u Zagrebu koja, uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nudi i druge vrhunske proizvode.
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
DONACUHE
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE