GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski duhani kreću u ugovaranje nove sezone sjetve

Hrvatski duhani kreću u ugovaranje nove sezone sjetve
DUHAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2018 / 09:34
Autor: SEEbiz / H
VIROVITICA - Tvrtka Hrvatski duhani kreće u ugovaranje nove sezone sadnje duhana i očekuje povećanje kakvoće i ugovorenih količina.

U Hrvatskim duhanima ove godine žele povećati količinu ugovorenog duhana i njegovu kakvoću, jer je otkup kvalitetnog duhana u sklopu grupacije British American Tobacco (BAT), unutar koje tvrtka posluje, zajamčen.

Hrvatski duhani svake sezone raznim programima kratkoročnog financiranja proizvodnje svoje proizvođače podrže s više od 60 milijuna kuna, a dugoročni krediti za financiranje nabave opreme i raznih ulaganja iznose gotovo šest milijuna kuna.

Hrvatski duhani domaćim proizvođačima osiguravaju i prenošenje najnovijih znanstvenih i praktičnih saznanja kao i tehnologija proizvodnje.

"Kooperantima smo osigurali najbolje uvjete proizvodnje, od sigurnog otkupa, preko financijskog praćenja tijekom proizvodnog ciklusa i raznih edukativnih programa, do dugoročnih ulaganja u opremu i sustave za navodnjavanje", izjavio je predsjednik uprave Hrvatskih duhana Zlatko Pleša.

Ukupna vrijednost duhana prošle otkupne sezone dosegla je 95 milijuna kuna, čime je nastavljen rast vrijednosti proizvodnje duhana u Hrvatskoj. U proteklih 10 godina vrijednost proizvodnje duhana koji su otkupili Hrvatski duhani porasla je za više od trećinu, a prosječna otkupna cijena za kooperante povećana je čak 54 posto.

Hrvatski duhani imaju prosječno 165 zaposlenih tijekom cijele godine i posjeduju jedan od najmodernijih pogona za obradu duhana u Europi.

Otkupljeni duhan s hrvatskih polja obrađuje se u pogonu za obradu duhana u Virovitici i plasira u tvornice za proizvodnju duhanskih proizvoda u zapadnoj Europi te u domaću tvornicu u Kanfanaru.

Tagovi: Hrvatski duhani, duhan, British American Tobacco, Tvornica duhana Rovinj
PROČITAJ I OVO
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
SAD-KINA
Trump zabranjuje kineskim avioprijevoznicima letove do SAD-a
WASHINGTON - Trumpova administracija zabranjuje kineskim putničkim avioprijevoznicima let za redovite letove prema SAD-u počevši kasnije ovog mjeseca, što povećava pritisak na Kinu, koja američkim prijevoznicima nije omogućila nastavak letova prema Kini.
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
DIVIDENDA
Messer Tehnogas: Dividenda 425 dinara
BEOGRAD - Skupština akcionara beogradskog Messer Tehnogasa (TGAS), održana 29. maja, usvojila je sve predložene odluke, uključujući i onu o raspodeli dobiti
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
IZVOZ
Carnex ponovo izvozi u Rusiju
VRBAS - Industriji mesa Carnex ponovo je dozvoljen izvoz na tržište Rusije i ta odluka odnosi se na izvoz termički obrađenih proizvoda od svinjskog i goveđeg mesa, koje je Carnex i ranije izvozio na tržišta Carinske unije - Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, saopštila je danas ta kompanija.
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
RADNIČKA PRAVA
U HT-u novi potpisan novi kolektivni ugovor
ZAGREB - Uprava Hrvatskog Telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika potpisali su novi kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. i vrijedi iduće dvije godine te donosi više pogodnosti za zaposlene, izvijestili su u srijedu iz HT-a.
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom
AERODROM
Letom Wizz Aira ponovo otvoren sarajevski aerodrom

SARAJEVO - Niskobudžetni zračni prijevoznik WizzAir obnovio je u srijedu svoje letove iz Sarajeva, a dan ranije učinio je to i iz Tuzle, čime je nakon ukidanja restrikcija uvedenih zbog pandemije ponovo uspostavljen civilni zračni promet iz Bosne i Hercegovine.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE