GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatske ceste sa Spegrom i Strabagom potpisale ugovor vrijedan 15,9 mln kuna

Hrvatske ceste sa Spegrom i Strabagom potpisale ugovor vrijedan 15,9 mln kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 12:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske ceste, kao naručitelj radova, sklopile su ugovor sa zajednicom gospodarskih subjekata Spegra i Strabag o izvanrednom održavanju cestovnih objekata i trase, koji uključuje četiri vijadukta i jedan tunel, u vrijednosti 15,9 milijuna kuna i ugovornim rokom od četiri mjeseca, priopćili su u u utorak iz Hrvatskih cesta.

Radovi obuhvaćaju vijadukte Ploče, Gornja Ozrna, Srednja Ozrna, Belinovaća te tunel Klis Grlo) na istočnom (starom) kolniku brze ceste Solin - Klis u dužini 1,6 km.

U sklopu izvanrednog održavanja, planirani su zahvati na vijaduktima vezani uz sanaciju oštećenja na konstruktivnim elementima objekta, zamjena hidroizolacije i kolničke konstrukcije, zamjena prijelaznih naprava, sanacija odvodnje (zamjena cijevi), obnova betonskih zaštitnih ograda.

U tunelu će se izvršiti sanacija oštećenja i nedostataka u betonskoj oblozi tunela i portalnih građevina, sanacija mjesta vlaženja i procurivanja vode kroz reške betonske obloge na spojevima kampada, sanacija elemenata drenaže, uzdužne i poprečne odvodnje. Isto tako, na trasi je planirana sanacija kolnika zamjenom habajućeg sloja asfalta i sanacija betonske zaštitne ograde sa elementima odvodnje.

Zbog izvedbe planiranih radova, u iduća četiri mjeseca postavit će se privremena regulacija prometa na način da će se postojeći promet preko interventnih prolaza u zonama zahvata sa istočnog kolnika (smjer prema Klisu) preusmjeriti na zapadni kolnik (smjer prema Splitu) te će se uspostaviti privremeni dvosmjerni režim prometovanja bez semaforskih uređaja za cijelo vrijeme izvođenja radova.

Isto tako, u noći od 2. rujna 2020. (srijeda) na 3. rujna 2020. (četvrtak) u razdoblju od 21,30 do 5,30 sati, za sav promet biti će zatvorena oba kolnika brze ceste Solin – Klis, a promet će se odvijati zaobilaznim pravcem tj. starom kliškom cestom, navode iz Hrvatskih cesta.

Tagovi: Hrvatske ceste, Spegra, Strabag
PROČITAJ I OVO
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
OTVARANJE
Kafići i restorani otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom
ZAGREB - U Hrvatskoj se danas popuštaju protuepidemijske mjere. Otvaraju se terase kafića i restorana, a sportaši se vraćaju u dvorane. No sve to kreće uz stroga ograničenja.
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PRODAJA
Danone prodaje svoje kinesko poslovanje
PARIZ - Danone je u nedjelju priopćio kako je pokrenuo prve korake za prodaju svog poslovanja u Kini.
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE