GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.

Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2022 / 08:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.

Hrvatska pošta je u 2021. ostvarila prihod od 1,78 milijardi kuna i obavila 235 milijuna poštanskih usluga, a dostavljano je i 10,3 milijuna paketa.

EBITDA marža bilježi blagi pad u odnosu na prethodne godina jer je tijekom 2021. za nagrade zaposlenicima izdvojeno čak 125 milijuna kuna čime su povećani rashodi. Istovremeno, to je omogućilo zadržavanje i zapošljavanje novih radnika na operativnim radnim mjestima te omogućilo Hrvatskoj pošti nesmetano poslovanje.

Sve veća potrošnja u digitalnim i online trgovinama obilježila je i prošlu godinu, a sukladno tome zabilježen je nastavak rasta količina i volumena paketa, koji je u 2021. iznosio 15%. Neto dobit Hrvatske pošte za prošlu godinu iznosi 48,6 milijuna kuna s 235 milijuna ostvarenih poštanskih usluga. U sklopu petogodišnjeg investicijskog razdoblja koje završava ove godine, investirano je više od milijardu kuna: u novu infrastrukturu, modernu poštansku tehnologiju te poboljšanje uvjeta rada. Godišnji utjecaj Hrvatske pošte cjelokupno gospodarstvo veći je od pola milijarde kuna.

U 2021. Hrvatska pošta započela je realizaciju investicije u paketomate, novog beskontaktnog dostavnog kanala. U proteklih godinu dana postavljeno je više od 150 od ukupno 300 paketomata koliko će ih biti na lokacijama diljem Hrvatske.

Tagovi: Hrvatska pošta, poštanske usluge
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE