GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po postotku korištenih električnih vozila za dostavu

Hrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po postotku korištenih električnih vozila za dostavu
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2024 / 11:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, ponovno potvrđuje svoju predanost značajnom smanjenju utjecaja koji tvrtka ostavlja za sobom.

Sukladno zacrtanoj strategiji održivog poslovanja i smanjenja ugljičnog otiska za 42% do 2030. godine na globalnoj razini, Glovo u Hrvatskoj poduzima niz značajnih koraka za poticanje ekološki prihvatljivijih načina dostave i podršku svojim partnerima koji obavljaju dostave u tranziciji do održivijih vozila. Trenutno je gotovo 50% vozila koje koriste partneri u dostavnoj floti električna, što Hrvatsku svrstava na prvo mjesto među svim zemljama u kojima Glovo posluje. Usporedbe radi, prosječan udio električnih vozila u ukupnoj dostavnoj floti u svim zemljama u kojima Glovo posluje je 19%. Prema podacima tvrtke, ovi napori doveli su do izbjegavanja emisije CO2 u Hrvatskoj od 240 tona samo u 2024. godini.

Zelena rješenja za dostavu koja podržava Glovo

Među glavnim projektima koje provodi Glovo su sufinanciranje električnih bicikala. Time se omogućuje lakša i brža dostava uz manje fizičkog napora, a ujedno se smanjuje emisija štetnih tvari. Isto tako, Glovo nudi povoljne kredite dostavljačima koji dostavljaju putem platforme za kupnju električnih vozila. Ova inicijativa omogućuje dostavljačima da prijeđu na ekološki prihvatljivija vozila uz povoljnije uvjete financiranja.
Kako bi osigurao sigurnost vozača dostave i potaknuo korištenje električnih motocikala, Glovo nudi besplatnu zaštitnu opremu, uključujući kacige i jakne. Također, Glovo ostvaruje suradnju s ponuđačima električnih vozila, čime svojim dostavljačima olakšava pristup povoljnim uvjetima najma ili kupnje električnih bicikala i motocikala. Kako bi dodatno podržao dostavljače u održavanju svojih vozila u dobrom stanju, Glovo nudi besplatnu uslugu za električna vozila. Redovito održavanje osigurava dulji radni vijek vozila i pouzdanost tijekom isporuke. Omogućujući, dakle, dostavljačima koji koriste Glovo lakši prijelaz na održiva prijevozna sredstva.

Hrvatska je također jedna od zemalja u kojoj Glovo svojim partnerima nudi mogućnost nabave ekološke ambalaže putem Glovo Storea, u skladu sa strategijom EU za smanjenje plastičnog otpada i zabranu plastike za jednokratnu upotrebu do 2030. Ambalaža se koristi odgovorno, a nabavljeni materijali se mogu reciklirati i biorazgradivi su, pridržavajući se načela poput kružnog gospodarstva i prirodnih tinti na biljnoj bazi. Dobavljači osiguravaju visokokvalitetnu ambalažu s manje materijala, što je čini pristupačnom za mala i srednja poduzeća. Prema studiji Glova, globalno 80% korisnika zainteresirano je za održivo pakiranje, a 70% kaže da ono pozitivno utječe na njihove narudžbe.

O GLOVU

Glovo je aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda koja povezuje korisnike s tvrtkama i dostavljačima, nudeći usluge na zahtjev iz lokalnih restorana, trgovina mješovitom robom i supermarketa te maloprodajnih trgovina. Vizija Glova je svima omogućiti jednostavan pristup svemu u svom gradu, tako da naši korisnici mogu uživati u onome što žele, kada žele, gdje žele. Osnovan 2014. u Barceloni, djeluje u 23 zemlje Europe, središnje Azije i Afrike.

Za više informacija o Glovu posjetite https://about.glovoapp.com/hr/  

Tagovi: glovo, dostava, okoliš, održivost, električna vozila
PROČITAJ I OVO
Ovakvo čudo još niste vidjeli: Saudijci grade kruzer iz snova
MEGA PROJEKT
Ovakvo čudo još niste vidjeli: Saudijci grade kruzer iz snova
RIJAD - Saudijska tvrtka za razvoj nekretnina Al-Othaim Investment najavila je novi projekt izgradnje kruzera koji bi trebao biti grad u gradu.
Moćni njemački sindikat traži veće plaće u industriji
ZAHTJEVI
Moćni njemački sindikat traži veće plaće u industriji
BERLIN - Glavni njemački sindikat IG Metall rekao je u ponedjeljak da planira zahtijevati znatno veće plaće za oko 3,9 milijuna zaposlenih u njemačkoj metalnoj i elektroindustriji.
Lidl planira revolucionarni potez
PLANOVI
Lidl planira revolucionarni potez
BERLIN - Lidl će korisnicima Lidl Plus aplikacije od sada izdavati samo elektronske račune.
Petrinja Chicken Company: Nismo opasnost za europsko tržište
REAKCIJE
Petrinja Chicken Company: Nismo opasnost za europsko tržište
PETRINJA - Petrinja Chicken Company odgovorio je na kritike francuske peradarske organizacije Anvol koja je njih, kao i MHP, kritizirala zbog načina uzgoja piletine i cjenovne prijetnje francuskoj peradarskoj industriji.
Prekretnica za Lufthansu: Počinje suradnja s njemačkom vojskom
NOVA ERA
Prekretnica za Lufthansu: Počinje suradnja s njemačkom vojskom
BERLIN - Prekretnica u njemačkoj politici dovodi i do sve većeg značaja Lufthansine firme Lufthansa Technik i njene suradnje s vojnom industrijom. Ono što je prije bila samo sporedna djelatnost, sve više dolazi u središte pažnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE