GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hotel Plaža izdat u zakup

Hotel Plaža izdat u zakup
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2019 / 16:08
Autor: SEEbiz / Radio Jadran
HERCEG NOVI - Vektra Boka izdala je hotel "Plaža" preduzeću iz Budve kako bi izbjegla priliv sredstava na račun firme koji je u blokadi i time onemogućila isplatu radnika, saopštio je predsjednik nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Vektra Boke Đorđe Rajak.

On na konferenciji za novinare nije naveo o kojoj je firmi-zakupcu riječ, prenosi Radio Jadran.

Rajak je kazao da su bivši radnici Vektra Boke organizovali konferenciju kako bi još jednom upozorili da ne mogu da ostvare svoja prava i naplate potraživanja po osnovu poreza i doprinosa koja su im Ustavom zagarantovana i u skladu su sa Zakonom o stečaju.

Bivši radnici, njih oko stotinu, obratili su se i Poreskoj upravi (PU) zbog preduzimanja neophodnih mjera, kako bi mogli da ostvare prava i naplate potraživanja. Prije PU, obraćali su se pismenim putem i poslodavcu, stečajnom sudiji i upravniku, kako bi se ispoštovale sudske i ustavne odluke.

Rajak je podsjetio da su Planom reorganizacije preduzeća, koji je usvojen početkom 2017. godine, radnička potraživanja svrstana u treći umjesto u prvi isplatni red.

"Radnicima je isplaćena prva rata potraživanja iz trećeg isplatnog reda, ali niko nam ne garantuje da će i ostale tri biti isplaćene, jer se ne poštuje odluka Ustavnog suda da radnici u isplati imaju prioritet u odnosu na sve druge povjerioce", rekao je Rajak.

On je objasnio da je odlukom Ustavnog suda iz juna prošle godine prestao da važi dio člana Zakona o stečaju pa sva potraživanja bivših radnika spadaju u prvi isplatni red, a ne samo potraživanja dospjela 24 mjeseca prije uvođenja stečaja.

„Pitamo se da li su pojedinci jači od zakona, jer poslodavac ne poštuje odluke suda, niti ustavne odredbe", dodao je Rajak.

Privredni sud uveo je stečaj u Vektra Boku u junu 2015. godine zbog četiri miliona eura duga prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Plan reorganizacije koji je kompanija u obavezi da ispuni za pet godina, dobio je konačno rješenje od Privrednog suda u februaru 2017. godine.

Tagovi: Hotel Plaža, Vektra Boka
PROČITAJ I OVO
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije
OŠTAR PAD
Luka Koper sa značajnim padom pretovara i prihoda zbog pandemije

KOPER - Slovenska kompanija Luka Koper zabilježila je u prvih devet mjeseci ove godine pad prekrcaja tereta za 16 posto, a prihod u visini 155 milijuna eura za 11 posto je manji nego u istom razdoblju lani.

Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
RADOVI
Butković: Veliki infrastrukturni radovi napreduju prema planu unatoč covidu
ZAGREB - Veliki infrastrukturni radovi u Hrvatskoj poput pelješkog mosta, istarskog ipsilona i autocestovnog koridora 5c odvijaju se nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, poručio je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ČLANARINE
HGK ukida članarine za tvrtke kojima je ograničeno poslovanje
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora donijela je Odluku da se, prema posljednjem paketu mjera za suzbijanje zaraze od 28. studenoga, privremeno ukida obveza plaćanja članarine za djelatnosti obuhvaćene odlukom. Odluka HGK primjenjuje se od 1. studenoga i vrijedi do 31. prosinca.
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
TESTIRANJA
Delta Air Lines i Alitalia uvode testiranje radi letova bez karantene
NEW YORK - Američki avioprijevoznik Delta Air Lines i talijanska Alitalia najavili su letove između SAD-a i Europe koji bi zahvaljujući novim protokolima testiranja isključivali obavezu karantene i opasnost zaraze covidom 19.
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
KARIJERE
Milena Vušak ulazi u Upravu Kraša
ZAGREB – Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzornog odbora Kraša imenovana je nova članica Uprave Milena Vušak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE