GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hotel Esplanade obilježava 95. rođendan i prvim gostima nakon potresa

Hotel Esplanade obilježava 95. rođendan i prvim gostima nakon potresa
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački hotel Esplanade ovih dana posebnim ponudama i sa desetak gostiju smještenih u hotelu, prvima nakon potresa u Zagrebu i popuštanja mjera za rad ugostiteljstva i smještaja, obilježava 95 godina rada, doznaje se iz Esplanade.

Esplanade je kratko vrijeme nakon potresa 22. ožujka bio zatvoren, no kako nije bilo velikih oštećenja, uspjeli su relativno brzo sanirati manje štete i otvoriti vrata u svibnju, u skladu sa svim preporučenim i propisanim mjerama zaštite. Tako je sada i među rijetkim otvorenim hotelima u Zagrebu.

"Čim smo otvorili terase, gosti su počeli stizati, Zagrepčani i njihovi gosti već prvih dana, a tako se nastavlja i sada, kada imamo i goste na smještaju. Sretni smo što možemo ponovo raditi, pa makar i ne punim kapacitetom, ali ipak se vidi neka budućnost, jer se i rezervacije povećavaju za srpanj i kolovoz, a dobre su i druge najave", kaže PR i marketing menadžerica Esplanade Sanda Sokol.

U hotelu se nadaju da će se taj bolji trend i nastaviti, jer kao ni drugim hotelijerima i ukupno u sektoru, ni njima nije lako poslovno i kadrovski sve održavati ako ne posluju.

"Teško je kada znate da cijela ta 'mašinerija' hrani gotovo 190 obitelji, da je povezana s drugim granama gospodarstva koje isto tako ovise o nama, a sve se zbog koronavirusa tako brzo 'urušilo'. Teško je kada dođe do situacije da hotel nema gostiju, jer bez njih naprosto ne može funkcionirati. Sada imamo neke mogućnosti i radimo postupno u skladu s mjerama i nadamo se najboljem", ističe generalni direktor Ivica Max Krizmanić.

Poručuje da u hotelu nastavljaju s ponudom vrhunske gastronomije, ugodnog luksuznog smještaja i prepoznatljivom kvalitetom usluge, a u tom stilu uz pristupačnu ponude slave i 95. rođendan, kojeg zbog svih mjera nisu mogli obilježiti baš na datum 22. travnja, kada je 1925. hotel otvoren.

Među tim ponudama je primjerice i noćenje u hotelu za Zagrepčane, kao i druge prigodne ponude vezane za povijest hotela, od Orient Expressa do novog doba.

Hotel su svih godina od otvorenja do danas posjećivali brojni domaći i gosti iz svijeta, među kojima i brojne poznate i slavne osobe, a novu fazu poslovanja počinje s velikim renoviranjem završenim 2004., nakon čega slijedi rast u poslovanju, brojne nagrade i planovi.

S obzirom na situaciju oko panedmije Covid-19, zbog koje trpi turizam i hotelijerstvo u cijelom svijetu, iz Esplanade kažu da ne iznose procjene ni predviđanja poslovanja, jer je dosta toga još na tržištima neizvjesno, ali će, kako poručuju, nastojati raditi najbolje što i koliko mogu u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama.

Zadovoljni su i dosadašnjim mjerama Vlade za pomoć gospodarstvu i očuvanje radnih mjesta, smatrajući da bi bilo dobro da se nastave i iza lipnja.

Tagovi: Hotel Esplanade, hrvatski turizam, Ivica Max Krizmanić, potres u Zagrebu, Sanda Sokol
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE