GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding odustao od nabave luksuznih automobila

Holding odustao od nabave luksuznih automobila
DOBAR POTEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 22:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana, piše Večernji list.

Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodoopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu.

Tagovi: Zagrebački holding, Ana Stojić Deban, GPZ Opskrba, Zagrebačka stanogradnja, luksuzni automobili, Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja,
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE