GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding odustao od nabave luksuznih automobila

Holding odustao od nabave luksuznih automobila
DOBAR POTEZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2020 / 22:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding odustao je od nabave automobila više srednje klase poput BMW-a 5, Audija 6 ili Mercedesa E-klase, za koje je namjeravao sklopiti okvirni sporazum o najmu na dvije godine zajedno sa još 265 vozila.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 16,6 milijuna kuna plus PDV.

Tako je bilo navedeno u prvoj dokumentaciji, no u konačnoj, natječajnoj dokumentaciji koja je ovih dana objavljena traži se ukupno 245 vozila s trajanjem najma od 365 dana, piše Večernji list.

Procijenjena vrijednost smanjena je na 7,7 mil. kuna plus PDV te je navedena samo klasa vozila. Tako Holding sad nabavlja 124 automobila niže klase umjesto prvotno planiranih 137, broj automobila donje srednje klase smanjen je za jedan, na 35, kao i srednje klase, na ukupno 23. Broj kombija je isti - tri, kao i dostavnih (40) i električnih vozila (10). Broj terenaca smanjen je s 11 na šest. Isti je broj i automobila srednje klase, za koje su prvotno kao primjer bili navedeni BMW 3, A4 i Mercedes C-klase. U novom troškovniku tako nema automobila više srednje klase.

Vozila se nabavljaju za Holding, AGM, GSKG, Gradsku plinaru Zagreb (GPZ), GPZ Opskrbu i Zagrebačku stanogradnju. Iz natječaja je ispala nabava za Vodoopskrbu i odvodnju. U Zagrebačkom holdingu objašnjavaju da se ta javna nabava provodi s namjerom sklapanja neobvezujućeg okvirnog sporazuma i da su u troškovniku iskazane okvirne količine. Kažu da je izvršena revizija potreba te je specifikacija izmijenjena tako da je umjesto naziva proizvođača navedena klasa vozila kao što su, navode, i prethodno najavili.

Poručuju i da se nije odustalo od predmetne zamjene voznog parka i da je riječ o najmu vozila za potrebe obavljanja poslovnih aktivnosti društva.

- Rok najma nije skraćen jer je ugovor i bio planiran na godinu dana, a duljina trajanja okvirnog sporazuma skraćena je na jednu godinu kako bismo u slučaju znatnih promjena na tržištu i u poslovnom okruženju u idućih godinu dana mogli reagirati i u što kraćem roku izmijeniti strukturu zahtjeva - kazali su u Holdingu.

Tagovi: Zagrebački holding, Ana Stojić Deban, GPZ Opskrba, Zagrebačka stanogradnja, luksuzni automobili, Gradska plinara Zagreb, Vodoopskrba i odvodnja,
PROČITAJ I OVO
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE