GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama

Hisense u Velenju planira snažan rast proizvodnje u idućim godinama
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 08:13
Autor: SEEbiz
VELENJE - Hisense Europe Electronic pokrenuo je tvornicu televizora u postojećem pogonu Gorenja u Velenju početkom godine, a tvornica zapošljava oko 700 ljudi. Proizvodnja se odvija u tri smjene na četiri automatske proizvodne linije i dodatnoj ručnoj liniji.

Sada će se proizvodni kapacitet tvornice u Velenju dodatno povećati, s 2,5 milijuna uređaja Hisense za europsko tržište u prvoj godini (između 6000 i 7000 uređaja dnevno) na gotovo četiri milijuna uređaja godišnje u sljedeće dvije godine. Tada se očekivalo da će se broj zaposlenih povećati na 1.200.

Očekuje se da će milijunski poticaj pozitivno utjecati na poslovanje tvrtke Hisense Europe Electronics, izjavio je Hanson Han, predsjednik udruge Hisense Europe. Još je važnija, prema njegovim riječima, poruka države koja je dodjelom subvencije pokazala da je okoliš povoljan za strane ulagače.

Odluka o povećanju kapaciteta tvornice temelji se na značajnom proširenju prodajnih tržišta, što je rezultat pristupa Gorenjevoj distribucijskoj mreži u gotovo svim europskim zemljama, a time i povećanog obima televizijskih narudžbi. Do danas je tvornica više nego udvostručila prvotno planirani broj zaposlenih, što ima dodatnu težinu u Savinjsko-Šaleškoj regiji u svjetlu procesa restrukturiranja ugljena. Dodatni potencijal za razvoj regije je mogućnost uspostave lokalne opskrbne mreže, ističu u Velenju.

"Potpora od gotovo milijun eura, koju je vlada odobrila za povećanje proizvodnih kapaciteta tvornice TV-a Hisense, značajno doprinosi razvoju regije stvaranjem više od 700 novih radnih mjesta", istaknuo je ministar gospodarstva u tisku izjava nakon potpisivanja ugovora.Zdravko Počivalšek. Naglasio je da ovo predstavlja dodatnu pomoć države prethodnim projektima, za koje je Gorenje već izdvojilo približno 19 milijuna eura u razdoblju od 2016. godine. S tvornicom TV-a Velenje, Šaleškom dolinom i Slovenijom stječu nova iskustva, tehnologije i znanja u ovoj visokotehnološkoj djelatnosti, rekao je ministar.

Prema riječima Počivalšeka, za velenjsku je tvrtku turbulentno razdoblje i uvijek je smatrao da je Hisensov ulazak u Gorenje bio pravi potez. Rekao je da se u to uvjerio posjetivši Hisenseove tvornice u Kini. Ministar je također zadovoljan što je Hisense u Sloveniji smjestio razvojnu službu za Europu, što znači da se ona kreće od mišića do mozga.

"Kroz Tranzicijski fond i Fond za otpornost podržati ćemo i druge projekte koji su nam danas predstavljeni. Današnje potpisivanje ugovora prvi je korak prema restrukturiranju Šaleške regije iz rudnika ugljena u visokotehnološku regiju ", rekao je Počivalšek.

Dodao je da svi ugovori o sufinanciranju tvrtki sadrže i odredbe o osiguranju duljih razdoblja zadržavanja posla. Zajedno s Hisensom pronašli su proizvodnju za očuvanje radnih mjesta u Gorenju.

Osim planova za povećanje proizvodnje u tvornici TV-a, ministar Počivalšek također je upoznat s planovima za 2025. godinu te je istaknuo neke projekte u kojima se nadaju da će u budućnosti podržati državu.

"Hisense Europe u ovom razdoblju namjerava povećati svoj godišnji opseg poslovanja s 2,5 milijarde eura na čak 6,5 milijardi eura. Veliki dio ovog rasta doći će od proizvoda proizvedenih u Europi, posebno u Sloveniji ", objasnio je Tomaž Korošec, izvršni potpredsjednik za proizvodnju. Prema njegovim riječima, narudžbe ne udovoljavaju potražnji, pa su uvele drugu i treću smjenu. Tvornica je u potpunosti ispunjena narudžbama, dodao je Korošec.

Prisjetimo se da je Hisense osnovao sjedište europskog dijela grupe u Sloveniji i globalni razvojni centar za aparate za kuhanje te centar proizvodnih operacija Hisensea u Velenju.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe Electronic, Zdravko Počivalšek, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE