GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense otvara vrata Gorenju za ulazak na kinesko tržište

Hisense otvara vrata Gorenju za ulazak na kinesko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2018 / 08:58
Autor: SEEbiz / indikator.ba
VELENJE - Na jučerašnjoj skupštini Gorenja, kineski Hisense preuzeo je sve upravljačke uzde u kompaniji iz Velenja, a poslovanje obje kompanije će biti sve isprepletenije. Hisense najavljuje izgradnju TV fabrike u Velenju, a Gorenje planira ući na kinesko tržište, izvještava Delo. 

Skupština Gorenja potvrdila je istiskivanje manjinskih dioničara od Hisensea, koji posjeduje 95 posto udjela u kompaniji. Manjinski dioničari će za dionicu dobiti 12 eura, kolika je bila cijena u ponudi za preuzimanje. Sljedeći korak je preoblikovanje kompanije iz dioničkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. 

Dioničari su izglasali povlačenje dionica Gorenja sa Ljubljanske i Varšavske burze te u Nadzorni odbor imenovali predstavnike iz Hisense grupacije. 

Predsjednik uprave Gorenja Franjo Bobinac najavio je izgradnju tvornice televizora, važnog segmenta Hisensea. U Velenju za tu svrhu navodno već traže zemljište, a očekuje se da će fabrika proizvoditi milijun televizora godišnje i zaposliti 300 do 400 radnika. 

Istovremeno, dio proizvodnje frižidera preslit će u Valjevo, a rezervni kapacitete koristit će za proširenje programa za pranje. 

Hisense je već najavio da Gorenje može koristiti distribucionu mrežu Hisense grupe na globalnom tržištu. Tako kompanija iz Velenja sada planira ući na kinesko tržište sa svojim brendom i brandom Asko, od kojih oba imaju vrhunske proizvode. S obzirom na to da je tržište 1,4 milijarde, mali udio bi značio značajno povećanje prodaje Gorenja.

Tagovi: Hisense, Gorenja
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
SPLIT - Udruga ugostitelja Splitsko-dalmatinske županije inicirala je akciju u suradnji s Nacionalnom udrugom ugostitelja kao upozorenje odgovornim institucijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE