GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense otvara vrata Gorenju za ulazak na kinesko tržište

Hisense otvara vrata Gorenju za ulazak na kinesko tržište
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2018 / 08:58
Autor: SEEbiz / indikator.ba
VELENJE - Na jučerašnjoj skupštini Gorenja, kineski Hisense preuzeo je sve upravljačke uzde u kompaniji iz Velenja, a poslovanje obje kompanije će biti sve isprepletenije. Hisense najavljuje izgradnju TV fabrike u Velenju, a Gorenje planira ući na kinesko tržište, izvještava Delo. 

Skupština Gorenja potvrdila je istiskivanje manjinskih dioničara od Hisensea, koji posjeduje 95 posto udjela u kompaniji. Manjinski dioničari će za dionicu dobiti 12 eura, kolika je bila cijena u ponudi za preuzimanje. Sljedeći korak je preoblikovanje kompanije iz dioničkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. 

Dioničari su izglasali povlačenje dionica Gorenja sa Ljubljanske i Varšavske burze te u Nadzorni odbor imenovali predstavnike iz Hisense grupacije. 

Predsjednik uprave Gorenja Franjo Bobinac najavio je izgradnju tvornice televizora, važnog segmenta Hisensea. U Velenju za tu svrhu navodno već traže zemljište, a očekuje se da će fabrika proizvoditi milijun televizora godišnje i zaposliti 300 do 400 radnika. 

Istovremeno, dio proizvodnje frižidera preslit će u Valjevo, a rezervni kapacitete koristit će za proširenje programa za pranje. 

Hisense je već najavio da Gorenje može koristiti distribucionu mrežu Hisense grupe na globalnom tržištu. Tako kompanija iz Velenja sada planira ući na kinesko tržište sa svojim brendom i brandom Asko, od kojih oba imaju vrhunske proizvode. S obzirom na to da je tržište 1,4 milijarde, mali udio bi značio značajno povećanje prodaje Gorenja.

Tagovi: Hisense, Gorenja
PROČITAJ I OVO
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
LUKE
Njemački Trst i kineska Rijeka: Konkurencija će pojesti Luku Koper
KOPER - Luci Koper prijeti jača konkurencija sa sjevera i juga. Većinu jednog od tršćanskih terminala upravo je kupio njemački logistički div HHLA, a riječka će luka novi terminal za kontejnere dati u zakup koncesionaru do kraja godine.
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
RAST
Neto dobit Podravke porasla 8,1 posto
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u prvih je devet mjeseci ove godine unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ostvarila rast neto dobiti za 8,1 posto te rast prihoda od prodaje za 2,8 posto, objavljeno je u četvrtak iz te kompanije.
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
TESTIRANJE
Končarev tramvaj za Latviju testira se na zagrebačkim prugama
ZAGREB - Po prugama grada Zagreba počeo je voziti tramvaj boje netipične za vozila javnog prijevoza glavnog grada Hrvatske.
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
PAD
Hrvatski Telekom: Prihodi u devet mjeseci smanjeni 3,9 posto
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 546 milijuna kuna, što je 19,1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su prihodi smanjeni gotovo 4 posto, pokazuje u četvrtak objavljeno konsolidirano financijsko izvješće te kompanije.
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Petrokemija ostvarila više nego udvostručila neto dobit
KUTINA - Petrokemija je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, znatno više u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 124 milijuna kuna, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE