GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 19:32
Autor: SEEbiz
VELENJE - Uprava Hisense Gorenja objasnila je ministru gospodarstva Zdravku Počivalšeku i ranije predstavnicima sindikata Skei da će uz otpuštanje pokušati upotrijebiti što više drugih metoda.

Od 9309 europskih zaposlenika bit će višak od 1.250 zaposlenika, dok će u slovenskom dijelu biti višak od 828 zaposlenika od ukupno 5580, i to u Gorenju 544, Hisense Gorenje Europe 155, IPC 84 i Gorenju Gostinstvu 45.

"Glede programa otpuštanja radnika, nadamo se konstruktivnom sudjelovanju sindikata u određivanju kriterija za prepoznavanje viška radnika i savjetovanje o ublažavanju viška", rekli su u priopćenju za javnost i dodali da provode niz kriznih mjera za ublažavanje učinaka manjka prihoda. upravljačke plaće u cijeloj Hisense grupi.

Tvrtka je također uvela čekanje na posao kod 450 zaposlenika iz proizvodnje, kao i uzimanje dana godišnjeg odmora i viška sati.

Prema zakonu o državnim intervencijama, tvrtka ima pravo na 5,2 milijuna eura ukupne državne pomoći za razdoblje između 13. ožujka i kraja svibnja ove godine, naveli su, pojašnjavajući da će gubitak koji moraju nadoknaditi u ovom razdoblju biti veći od 41 milijun eura.

"Samo državne potpore nisu dovoljne za opstanak poduzeća", objasnila je tvrtka razloge smanjenja osoblja.

Kao što je napomenuo međunarodni predsjednik Hisense Lan Lin, u vrijeme kada se globalna ekonomska kriza nalazi na horizontu, sve se mora učiniti da se preživi.

"Da bismo nadoknadili gubitak prihoda, potrebno je učiniti dvije stvari: prodavati više s većom maržom i smanjiti troškove", naglasio je, dodavši da ove godine, kako bi se održalo zdravo poslovanje u grupi, treba smanjiti broj zaposlenih.

"Moramo obaviti ovaj nezahvalan zadatak i spasiti svaki cent koji možemo", napisao je Lin, koja je svjestan, dodao je, negativnog odgovora radnika i šire javnosti.

"Ne želimo to, ali primorani smo poduzeti takve mjere ne samo u našoj tvrtki, već i u mnogim drugim tvrtkama diljem Europe i svijeta", napisao je, uvjeravajući da će nastaviti proizvodnju u Velenju unatoč promjenama.

"Velenje je i dalje ključno i središnje mjesto za proizvodnju u cijeloj Europi, kao i istraživačko-razvojni centar, posebno važan za čitavu Hisense grupu na području aparata za kuhanje", naglasio je, dodavši da će Hisense unatoč ovoj godini biti u Velenju kako bi naučio više kao 50 milijuna eura ulaganja, uglavnom u razvoj novih proizvoda i tehnička poboljšanja.

Hisense Gorenje, kaže, i dalje naporno radi na postavljanju nove tvornice TV-a u Velenju.

"To je i dalje naša obveza, uz adekvatnu razinu učinkovitosti. Želimo ponovo postaviti ovu fabriku ove godine. Nakon posljednja dva vrlo teška mjeseca, uvjeren sam da ćemo se s neposrednim uvođenjem svih hitnih mjera uspjeti oporaviti, a zatim rasti", dodao je.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Lan Lin, Zdravko Počivalšek, Hisense Gorenje Europe
PROČITAJ I OVO
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
AUTOBUSI
Dubrovnik sredstvima EU nabavlja jedanaest niskopodnih autobusa
DUBROVNIK - Ugovor o nabavi 11 suvremenih niskopodnih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih s 18 milijuna kuna iz fondova EU, potpisali su u srijedu u Dubrovniku direktor gradskog prijevoznika Libertas Dubrovnik Ante Vojvodić i direktor AutoHrvatska PSC Mario Fabek.
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZDRAVSTVO
Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea Grupe
ZAGREB – S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok.
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
FORUM
Obiteljska poduzeća: U krizi je najvažnije ostati trezven
ZAGREB - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) organizirao je 1. prosinca 2020. on-line konferenciju Forum obiteljskih poduzeća.
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
BOŽIĆNICE
SPAR Hrvatska djelatnicima dijeli božićnice u vrijednosti do 1.600 kuna
ZAGREB - SPAR Hrvatska sljedećeg tjedna počinje s isplatama božićnica u vrijednosti do 1.600 kuna za svoje djelatnike, ovisno o dužini staža u SPAR-u.
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ANKETA
PEVEX-ova anketa: Sve veća pozornost kupaca usmjerena na distancu
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac PEVEX prvu je anketu o zadovoljstvu zaštitnim mjerama proveo polovicom godine. Od tada ju je nastavio periodično provoditi kako bi što bolje osluškivao potrebe i zahtjeve kupaca u vrijeme pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE