GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati

Hisense Gorenje: Državne potpore nisu dovoljne, moramo otpuštati
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 19:32
Autor: SEEbiz
VELENJE - Uprava Hisense Gorenja objasnila je ministru gospodarstva Zdravku Počivalšeku i ranije predstavnicima sindikata Skei da će uz otpuštanje pokušati upotrijebiti što više drugih metoda.

Od 9309 europskih zaposlenika bit će višak od 1.250 zaposlenika, dok će u slovenskom dijelu biti višak od 828 zaposlenika od ukupno 5580, i to u Gorenju 544, Hisense Gorenje Europe 155, IPC 84 i Gorenju Gostinstvu 45.

"Glede programa otpuštanja radnika, nadamo se konstruktivnom sudjelovanju sindikata u određivanju kriterija za prepoznavanje viška radnika i savjetovanje o ublažavanju viška", rekli su u priopćenju za javnost i dodali da provode niz kriznih mjera za ublažavanje učinaka manjka prihoda. upravljačke plaće u cijeloj Hisense grupi.

Tvrtka je također uvela čekanje na posao kod 450 zaposlenika iz proizvodnje, kao i uzimanje dana godišnjeg odmora i viška sati.

Prema zakonu o državnim intervencijama, tvrtka ima pravo na 5,2 milijuna eura ukupne državne pomoći za razdoblje između 13. ožujka i kraja svibnja ove godine, naveli su, pojašnjavajući da će gubitak koji moraju nadoknaditi u ovom razdoblju biti veći od 41 milijun eura.

"Samo državne potpore nisu dovoljne za opstanak poduzeća", objasnila je tvrtka razloge smanjenja osoblja.

Kao što je napomenuo međunarodni predsjednik Hisense Lan Lin, u vrijeme kada se globalna ekonomska kriza nalazi na horizontu, sve se mora učiniti da se preživi.

"Da bismo nadoknadili gubitak prihoda, potrebno je učiniti dvije stvari: prodavati više s većom maržom i smanjiti troškove", naglasio je, dodavši da ove godine, kako bi se održalo zdravo poslovanje u grupi, treba smanjiti broj zaposlenih.

"Moramo obaviti ovaj nezahvalan zadatak i spasiti svaki cent koji možemo", napisao je Lin, koja je svjestan, dodao je, negativnog odgovora radnika i šire javnosti.

"Ne želimo to, ali primorani smo poduzeti takve mjere ne samo u našoj tvrtki, već i u mnogim drugim tvrtkama diljem Europe i svijeta", napisao je, uvjeravajući da će nastaviti proizvodnju u Velenju unatoč promjenama.

"Velenje je i dalje ključno i središnje mjesto za proizvodnju u cijeloj Europi, kao i istraživačko-razvojni centar, posebno važan za čitavu Hisense grupu na području aparata za kuhanje", naglasio je, dodavši da će Hisense unatoč ovoj godini biti u Velenju kako bi naučio više kao 50 milijuna eura ulaganja, uglavnom u razvoj novih proizvoda i tehnička poboljšanja.

Hisense Gorenje, kaže, i dalje naporno radi na postavljanju nove tvornice TV-a u Velenju.

"To je i dalje naša obveza, uz adekvatnu razinu učinkovitosti. Želimo ponovo postaviti ovu fabriku ove godine. Nakon posljednja dva vrlo teška mjeseca, uvjeren sam da ćemo se s neposrednim uvođenjem svih hitnih mjera uspjeti oporaviti, a zatim rasti", dodao je.

Tagovi: Hisense Gorenje, Gorenje, Lan Lin, Zdravko Počivalšek, Hisense Gorenje Europe
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE