GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HGK oslobodio plaćanja članarine za veljaču tvrtke kojima je ograničen rad

HGK oslobodio plaćanja članarine za veljaču tvrtke kojima je ograničen rad
ČLANARINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2021 / 17:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) odlučila je ukinuti obvezu plaćanja članarine za veljaču onim tvrtkama kojima je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite onemogućen rad.

"HGK je donio odluku o produljenju privremenog ukidanja obveze plaćanja članarine uslijed ograničenja radi epidemioloških uvjeta na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja od 12. veljače. Odluka se primjenjuje od 1. do 28. veljače", kaže se u priopćenju objavljenom u petak.

Podsjetimo, HGK je već ukinula članarine za tvrtke kojima je epidemiološkim mjerama bilo ograničeno poslovanje od početka studenoga do 31. prosinca 2020. Prema toj odluci, članarina je bila ukinuta za tvrtke iz 20-ak djelatnosti, među kojima su i restorani i ostali objekti za pripremu i usluživanje hrane i pića, gradski i prigradski prijevoz, fitness centri, obrazovanje i poučavanje u području sporta, rekreacije, kulture itd. HGK je oslobodila od plaćanja članarine tvrtke i za vrijeme zatvaranja gospodarstva u proljeće lani, u razdoblju od početka ožujka do kraja svibnja.

Iz HGK u petak još ističu da su ranije donijeli odluku i da se privremeno, od 1. siječnja do 31. ožujka 2021. ukida obveza plaćanja članarine za članice HGK sa sjedištem na području pogođenom potresom iz Sisačko-moslavačke županije, kojima je onemogućeno redovito poslovanje zbog posljedica potresa.

Također, krajem prošle godine je sve članice osnovane iza 1. siječnja 2021. oslobodila plaćanja članarina za prve dvije godine poslovanja. Zbog iznimno teških uvjeta izazvanih koronom i tvrtke koje su s radom počele 1. siječnja 2020. također su oslobođene članarine za 2021., zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Hrvatska gospodarska komora
PROČITAJ I OVO
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
POTONUĆE
Dionice Dr. Martensa potonule rekordno nisko zbog pogoršanih izgleda
LONDON - Dionice Dr. Martensa potonule su u utorak 30% i dosegnule rekordno nisku razinu ranih poslova, nakon što je proizvođač cipela objavio izazovnu prognozu za 2025. zbog slabijih prihoda.
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
RANGIRANJA
Oporavak zračnog prometa promiješao ljestvicu najprometnijih zračnih luka
LONDON - Svjetskim zračnim lukama lani je putovalo gotovo 8,5 milijardi putnika, što je 27,2 posto više nego 2022. godine, prema prvoj procjeni Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI).
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
INTERES
Stiglo šest ponuda za 3. maj, ima i velikih igrača
RIJEKA - Šest je potencijalnih ponuditelja koji u ovoj, neobvezujućoj fazi iskazuju interes za kupnju trećemajske tvrtke-kćeri "3. maj Rijeka 1905".
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
ZATVARANJE
Continental zatvara tvornicu tiskarske gume u Kranju
KRANJ - Continental zbog loših tržišnih uvjeta zatvara tvornicu za proizvodnju tiskarskih guma u Kranju. Odluka će utjecati na 70 radnih mjesta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE