GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heta prodaje Hotel Marjan za 50 milijuna eura

Heta prodaje Hotel Marjan za 50 milijuna eura
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2017 / 22:31
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
;i:2;s:12:

O ukupnoj vrijednosti imovine koju "Heta" prodaje u našoj zemlji može se samo nagađati, no svakako nije riječ o svoti manjoj od 100 milijuna eura. Samo je oglas "Hete" o "prodaji hotela u izgradnji u Dalmaciji" težak 50 milijuna eura, piše Slobodna Dalmacija.

Iako u austrijskoj državnoj agenciji nismo dobili potvrdu da se iza potonjeg oglasa krije hotel "Marjan", sva je prilika da se radi upravo o tom propalom projektu Željka Keruma koji je pod hipotekama negdašnje "Hypo banke".

- Namjera je prodati nekvalitetni kreditni portfelj koji se sastoji od potraživanja prema tri tvrtke u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura. Glavni elementi osiguranja su hipoteke na nekretninama koje se nalaze na samoj jadranskoj obali - stoji u oglasu "Hete" s najvećom istaknutom cijenom ponuđenom za prodaju.

Prodaja "Rezidencije Skiper" u Savudriji, koju je "Heta" također oglasila, nema istaknutu cijenu, no zarada koja se tu planira zacijelo se također mjeri u desecima milijuna eura. Radi se o tri savudrijske tvrtke u kojima "Heta" ima stopostotno vlasništvo i koje upravljanju hotelom, luksuznim vilama, biznis centrom i golfskim terenima.

Među 329 zemljišta, poslovnih prostora, stanova, kuća i ostalih nekretnina u Hrvatskoj koje je "Heta" stavila na prodaju, 29 ih se nalazi u dalmatinskim županijama.

Riječ je, među ostalim, o četirima poslovnim prostorima u Zadru, "Car Show Roomu" u Splitu, građevinskim zemljištima na Visu i Pagu, kao i u Dugopolju, Šibeniku i u Viru. Prodaju se i poslovne zgrade u Metkoviću ("Anaid") i Trilju.

Neke od ponuđenih nekretnina u Dalmaciji austrijska državna agencija procijenila je na 680 tisuća eura, a ni jednu na manje od 37 tisuća eura. Za dva poslovna prostora u Skradinskoj ulici u Zadru, primjerice, ukupne veličine 66 "kvadrata" agencija traži najmanje 70 tisuća eura.

Agencija "Heta" istodobno rasprodaje i nekretnine koje su ostale iza poslovanja "Hypa" u Sloveniji, BiH i Srbiji. Najveći broj oglasa vezan je za Hrvatsku, no i Slovenija tek neznatno zaostaje s 214 ponuđenih nekretnina. S tom razlikom što se u Sloveniji u većini slučajeva radi o propalim tvrtkama, trgovinama, hotelima i restoranima, dok je u nas uglavnom riječ o zemljištima, stanovima i kućama bez kojih su kupci ostali jer nisu vratili kredite "Hypu" ili su hipoteke aktivirane iz drugih razloga.

Tako je, primjerice, "Hypo" došao do stanova u naselju "Hoto vile" poduzetnika Tomislava Horvatinčića u Svetoj Nedelji pokraj Zagreba, koji su također sada na prodaji.

Sudeći prema očevidniku agencije, "Heti" se nigdje na prostorima bivših jugoslavenskih republika ne žuri s prodajom, cijene će spuštati kada za to dođe vrijeme.

Tagovi: Heta Asset Management, Hotel Marjan, Rezidencija Skiper, Hypo Alpe-Adria banka, Hoto ville, Tomislav Horvatinčić
PROČITAJ I OVO
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
SERVISI
Bloomberg Adria započinje s radom 2022. godine
ZAGREB – Bloomberg Media i Mtel Swiss, pružatelj televizijskih usluga koji je u većinskom vlasništvu operatora Telekom Srbija, danas su najavili sporazum o stvaranju prve regionalne multiplatformske mreže za vijesti za područje jugoistočne Europe, s redakcijama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
PRODAJA
Fortenova grupa prodaje uredski prostor u sklopu Ciboninog tornja
ZAGREB - Fortenova grupa izvijestila je u petak da je donijela odluku o prodaji uredskog prostora u njezinu vlasništvu u sklopu Ciboninog tornja u Zagrebu, a posredništvo u procesu prodaje povjereno je tvrtki Colliers, globalnim konzultantima za komercijalne nekretnine.
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Valamar otvara prvo održivo eko ljetovalište u Hrvatskoj
POREČ – Prema jučerašnjoj odluci Nadzornog odbora Helios Farosa d.d., Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima u 2022. godini nastavljaju sa značajnim investicijama u repozicioniranje turističkog portfelja u Stari Gradu na otoku Hvaru na 4* i 5* u vrijednosti od 220 milijuna kuna.
Ikea ide u radikalni zaokret
OPSKRBNI LANCI
Ikea ide u radikalni zaokret
ZAGREB - Najveći svjetski trgovac namještajem bori se s problemima u lancu opskrbe, no unatoč tomu online prodaja je za vrijeme pandemije znatno porasla, prenosi Bloomberg.
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
PROMJENE
Lego uvodi novo pravilo kod proizvodnje igračaka
KOPENHAGEN - Popularni danski proizvođač igračaka za djecu Lego najavio je pokretanje kampanje kojom žele ukloniti "rodnu pristranost" iz svojih proizvoda, kako bi spriječii “nejednake i ograničavajuće” stavove prema kreativnosti i igranju među djecom, poručili su iz kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE