GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
VELEDROGERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 19:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, komentirao je dogovor vlade i veledrogerija koji je postignut danas nakon sastanka.

Herceg tvrdi da im je vlada obećala tri milijarde i 700 milijuna kuna

"Moram priznati da smo iznenađeni iznosom, pogotovo što smo prije nekoliko dana dobili prvo milijardu kuna. Sada je još obećano tri milijarde i 700 milijuna kuna. To znači da bi se obaveze prema lijekarnama plaćale u 120 dana, a prema bolnicama u 180 dana'', rekao je Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, za RTL Televiziju.

Herceg kaže da bi to garantiralo redovitu opskrbu prema pacijentima. Smatra da vlada i ministarstvo financija zna prepoznati trenutak kada treba riješiti problem.

''To nažalost u listopadu nismo uspjeli. Sada su pronađena ta sredstva. Koliko smo informirani od gospodina Marića, ona su pronađena kroz neke interne raspodjele. Ići će se i u rebalans budžeta i kroz to će ljekarne dobiti 135 milijuna kuna, bolnice 160 milijuna kuna. Obećano je da će se ta dinamika držati do kraja godine'', izjavio je Herceg.

Ljekarnama će se plaćati u 120 dana, bolnicama u 180 dana. Ljekarne su upozoravale vladu na rapidni rast duga u zadnje vrijeme.

''Mi preko HUP-ove koordinacije veledrogerija i preko Hrvatske gospodarske komore na mjesečnoj bazi obavještavamo i ministra financija i ministra Beroša o našim potraživanjima prema bolnicama. Osnovni je problem uvijek proces budžetiranja. Dugo godina je taj budžet isti, međutim troškovi liječenja i terapija su sve skuplji, ali to je sve na dobrobit pacijenata'', rekao je Herceg.

Herceg je podsjetio da je Marić garantirao da će se sve obaveze u državi platiti te vjeruje da će se vlada držati dogovora.

''To nam osigurava nesmetano obavljanje naše osnovne djelatnosti'', kazao je Herceg.

''Medika je još prošli tjedan nastavila s redovitom opskrbom svih bolnica u Hrvatskoj, to je bio naš znak dobre volje na temelju uplate od prve milijarde kuna. Mi svaku uštedu u zdravstvenom resoru pozdravljamo, no niže cijene lijekova su stvar pregovora između HZZO-a i proizvođača lijekova'', rekao je Herceg.

Medika se ponudila za pomoć u pri reformi zdravstva, no Herceg naglašava kako je to stvar vlade.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca, Jasminko Herceg, Medika
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
FLOTA
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) odlučio je do 2026. godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove novom unificiranom "single type" flotom na mlazni pogon, a za obnovu flote odabrali su zrakoplov tipa Airbus 220, europskog proizvođača Airbus.
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
FINANCIRANJE
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
PULA - Arena Hospitality Group objavila je da je 3. listopada 2022. godine zaključen novi ugovor o dugoročnom kreditu s OTP bank Nyrt. u Mađarskoj za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti.
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
KARIJERE
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
ZAGREB - Prodajnom timu osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. na poziciji direktora prodaje za trenutno najuspješniji sektor pridružio se Miran Mišić koji je svoju dosadašnju karijeru na području prodaje i marketinga uspješno gradio u Konica Minolta Hrvatska.
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
POTEZI
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE