GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
VELEDROGERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 19:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, komentirao je dogovor vlade i veledrogerija koji je postignut danas nakon sastanka.

Herceg tvrdi da im je vlada obećala tri milijarde i 700 milijuna kuna

"Moram priznati da smo iznenađeni iznosom, pogotovo što smo prije nekoliko dana dobili prvo milijardu kuna. Sada je još obećano tri milijarde i 700 milijuna kuna. To znači da bi se obaveze prema lijekarnama plaćale u 120 dana, a prema bolnicama u 180 dana'', rekao je Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, za RTL Televiziju.

Herceg kaže da bi to garantiralo redovitu opskrbu prema pacijentima. Smatra da vlada i ministarstvo financija zna prepoznati trenutak kada treba riješiti problem.

''To nažalost u listopadu nismo uspjeli. Sada su pronađena ta sredstva. Koliko smo informirani od gospodina Marića, ona su pronađena kroz neke interne raspodjele. Ići će se i u rebalans budžeta i kroz to će ljekarne dobiti 135 milijuna kuna, bolnice 160 milijuna kuna. Obećano je da će se ta dinamika držati do kraja godine'', izjavio je Herceg.

Ljekarnama će se plaćati u 120 dana, bolnicama u 180 dana. Ljekarne su upozoravale vladu na rapidni rast duga u zadnje vrijeme.

''Mi preko HUP-ove koordinacije veledrogerija i preko Hrvatske gospodarske komore na mjesečnoj bazi obavještavamo i ministra financija i ministra Beroša o našim potraživanjima prema bolnicama. Osnovni je problem uvijek proces budžetiranja. Dugo godina je taj budžet isti, međutim troškovi liječenja i terapija su sve skuplji, ali to je sve na dobrobit pacijenata'', rekao je Herceg.

Herceg je podsjetio da je Marić garantirao da će se sve obaveze u državi platiti te vjeruje da će se vlada držati dogovora.

''To nam osigurava nesmetano obavljanje naše osnovne djelatnosti'', kazao je Herceg.

''Medika je još prošli tjedan nastavila s redovitom opskrbom svih bolnica u Hrvatskoj, to je bio naš znak dobre volje na temelju uplate od prve milijarde kuna. Mi svaku uštedu u zdravstvenom resoru pozdravljamo, no niže cijene lijekova su stvar pregovora između HZZO-a i proizvođača lijekova'', rekao je Herceg.

Medika se ponudila za pomoć u pri reformi zdravstva, no Herceg naglašava kako je to stvar vlade.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca, Jasminko Herceg, Medika
PROČITAJ I OVO
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
DOGAĐAJI
cargo-partner, Airbus i Air Serbia na panelu u sklopu najvažnijeg regionalnog skupa o zračnom prometu
ZAGREB - Zrakoplovni summit jugoistočne Europe (SEAS), koji se od 2018. godine organizira kao jedan od najvažnijih skupova o zrakoplovstvu u regiji, održat će se online 18. i 19. svibnja ove godine.
Aktivno 169,3 tisuće poslovnih subjekata
TVRTKE
Aktivno 169,3 tisuće poslovnih subjekata
ZAGREB - U Hrvatskoj je krajem ožujka bio 296.221 registrirani poslovni subjekt, od čega 57,2 posto ili 169.338 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE