GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP otvorio punionicu za električna vozila u Otočcu

HEP otvorio punionicu za električna vozila u Otočcu
PUNIONICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2017 / 13:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) otvorila je u utorak prvu ELEN punionicu za električna vozila u Otočcu, što je 46 takva javna punionica otvorena u Hrvatskoj, a tom su prilikom predstavljeni i planovi HEP-a za izgradnju hidroelektrane u tom gradu.

Punionica u Otočcu, izvijestili su iz HEP-a, postavljena je na temelju Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Otočac dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrolike Gospić, Pogona Otočac. Prvu ELEN punionicu u Otočcu otvorili su Stjepan Kostelac, gradonačelnik Grada Otočca, i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

Na punionici u Otočcu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u vozilu. Punjenje na ELEN punionicama je trenutno besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu elen@hep.hr, ističu iz HEP-a.

Podsjećaju i da su do sada u Hrvatskoj postavili i pustili u pogon 46 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima, a u fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze su i punionice u Gospiću, Pagu, Solinu i dr. Uz sufinanciranje iz EU-a HEP priprema otvaranje brzih punionica na autocestama koridora TEN-T, navode iz HEP-a.

Na otvorenju punionice predstavljeni su planovi za izgradnju male hidroelektrane Otočac (mHE Otočac), instalirane snage 1,8 megavata (MW) i planirane godišnje proizvodnje između 6 i 7 gigavatsati (GWh). Izgradnja mHE Otočac predviđa se jugozapadno od grada, uz desnu obalu kanala kojim se vode rijeke Like, iz tunela Lika - Gacka, odvode u korito rijeke Gacke. Projekt male hidroelektrane Otočac predstavlja dodatni kapacitet kojim se povećava energetska iskoristivost voda rijeke Like, kažu iz HEP-a.

Tagovi: Hrvatska elektroprivreda, punionica za električna vozila, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Srbija: Nemoguće pronaći konobara
UGOSTITELJI NA MUKAMA
Srbija: Nemoguće pronaći konobara
BEOGRAD - Prethodna godina bila je užasna za ugostitelje ne samo u Srbiji, već čitavom svetu, zbog pandemije koronavirusa koja ih je uglavnom držala zatvorenim prethodnih meseci. Međutim, srpski ugostitelji sada se suočavaju sa još jednim užano velikim problemom, a to je nemogućnost pronalaska radne snage.
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE