GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heinekenu tijekom pandemije porasli prihodi, prodaja značajno skočila u Africi

Heinekenu tijekom pandemije porasli prihodi, prodaja značajno skočila u Africi
PIVARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:10
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken preliminarno je u srijedu izvijestio da je prvo tromjesečje zaključio s osjetno većom dobiti nego na početku pandemije koronavirusa zahvaljujući većoj prodaji u Africi i Aziji koja je kompenzirala pad u Europi.

Kompanija je u prvom tromjesečju prodala 50,3 milijuna hektolitara piva, otprilike kao i u istom razdoblju lani.

Prodaja piva u Africi, na Bliskom istoku i u istočnoj Europi skočila je za 9,9 posto, a posebno snažni bili su rezultati u Nigeriji i Južnoafričkoj Republici, unatoč ograničenjima u opskrbi i zabrani konzumacije alkohola u određenim razdobljima.

Prodaja u Aziji porasla je 5,4 posto, s težištem na jugoistoku kontintenta, uključujući Vijetnam koji spada među najveća Heinekenova tržišta. Kompanija je uspjela povećati prodaju i u prvom prošlogodišnjem tromjesečju, unatoč urušavanju u ožujku zbog širenja koronavirusa.

U Europi prodaja piva potonula je u prva tri ovogodišnja mjeseca 9,7 posto zbog mjera zaključavanja koje su smanjile konzumaciju u kafićima i restoranima za dvije trećine.

Rast prodaje u trgovinama nije nadoknadio taj manjak, a pivare su mučili i veći troškovi pakiranja u limenke za jednokratnu upotrebu u usporedbi s jeftinijim povratnim bocama i bačvama.

Heineken je prvo tromjesečje zaključio s neto dobiti od 168 milijuna eura, za gotovo 80 posto većom nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. U usporedbi s pretpandemijskom 2019. godinom manja je četrdesetak posto.

Potvrđuju procjenu o značajnom utjecaju pandemije i postupnom oporavku tržišta u drugoj polovini 2021. godine, ovisno o programima cijepljenja protiv covida 19.

Tagovi: Heineken, pivari, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE