GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heineken povećao prihode i dobit u 2019.

Heineken povećao prihode i dobit u 2019.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je u srijedu da je u 2019. povećao dobit i prihode, izdvajajući dvoznamenkasti rast prodaje na kraju godine u Brazilu, Vijetnamu i Kambodži.

Neto prihodi porasli su prošle godine 6,6 posto, na 23,97 milijardi eura, izvijestio je drugi po veličini pivar u svijetu.

Neto dobit poskočila je 13,2 posto, na 2,17 milijardi eura.

Konsolidirani obujam prodaje porastao je 3,1 posto, pri čemu je prodaja brenda Heineken poskočila 8,3 posto, najsnažnije u više od deset godina.

U Heinekenu ističu da su rezultati u regiji koja obuhvaća Afriku, Bliski istok i srednju Europu bolji nego što su očekivali, nasuprot nešto slabijoj izvedbi u azijsko-pacifičkoj regiji i u Europi.

Samo u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca obujam prodaje porastao je 4,1 posto, zahvaljujući snažnom skoku u Brazilu, Vijetnamu i Kambodži.

Dobit im je u cjelini gledano najviše porasla u Aziji, posebno u Vijetnamu, Heinekenovom drugom tržištu po profitabilnosti, te u Sjevernoj, Južnoj i srednjoj Americi. U toj se regiji kompanija nedavno proširila na Brazil a uključuje i njezino najveće tržište, ono Meksika.

U 2020. očekuju veće prihode na temelju većeg obujma prodaje i viših cijena, te okretanja potrošača skupljim vrstama piva. Među pozitivnim faktorima izdvajaju i niže cijene hmelja i aluminija koji bi trebali poduprijeti rast operativne dobiti za pet do šest posto, pod uvjetom da ne iskrsnu nepovoljni ekonomski i politički događaji.

Napominju da trenutno ne mogu procijeniti razmjere ni trajanje utjecaja koronavirusa na gospodarstvo i poslovanje.

"Oprezni smo, upravo analiziramo situaciju a sigurno se ne može govoriti o paralizi, to bi bila prekrupna riječ. Nekih će posljedica ipak biti", kazao je u telekonferenciji s novinarima izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer.

Tagovi: Heineken, Jean-Francois van Boxmeer
PROČITAJ I OVO
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
NESLUŽBENO
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
BEOGRAD - Prema navоdima grčkоg pоrtala Naftempоriki, iz izvоra u bankarskim krugоvima, saznali su da se BC Partners оbratiо Mоrgan Stanleyu i JP Mоrganu kakо bi pоkušali da prоdaju svоj udeо u United Grupi.
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
POVLAČENJE
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
ZAGREB - S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
DEMANTI
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
ZAGREB - Jutros je objavljena informacija prema kojoj Uber razmatra ulazak na tržišta Srbije i Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE