GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heineken povećao prihode i dobit u 2019.

Heineken povećao prihode i dobit u 2019.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je u srijedu da je u 2019. povećao dobit i prihode, izdvajajući dvoznamenkasti rast prodaje na kraju godine u Brazilu, Vijetnamu i Kambodži.

Neto prihodi porasli su prošle godine 6,6 posto, na 23,97 milijardi eura, izvijestio je drugi po veličini pivar u svijetu.

Neto dobit poskočila je 13,2 posto, na 2,17 milijardi eura.

Konsolidirani obujam prodaje porastao je 3,1 posto, pri čemu je prodaja brenda Heineken poskočila 8,3 posto, najsnažnije u više od deset godina.

U Heinekenu ističu da su rezultati u regiji koja obuhvaća Afriku, Bliski istok i srednju Europu bolji nego što su očekivali, nasuprot nešto slabijoj izvedbi u azijsko-pacifičkoj regiji i u Europi.

Samo u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca obujam prodaje porastao je 4,1 posto, zahvaljujući snažnom skoku u Brazilu, Vijetnamu i Kambodži.

Dobit im je u cjelini gledano najviše porasla u Aziji, posebno u Vijetnamu, Heinekenovom drugom tržištu po profitabilnosti, te u Sjevernoj, Južnoj i srednjoj Americi. U toj se regiji kompanija nedavno proširila na Brazil a uključuje i njezino najveće tržište, ono Meksika.

U 2020. očekuju veće prihode na temelju većeg obujma prodaje i viših cijena, te okretanja potrošača skupljim vrstama piva. Među pozitivnim faktorima izdvajaju i niže cijene hmelja i aluminija koji bi trebali poduprijeti rast operativne dobiti za pet do šest posto, pod uvjetom da ne iskrsnu nepovoljni ekonomski i politički događaji.

Napominju da trenutno ne mogu procijeniti razmjere ni trajanje utjecaja koronavirusa na gospodarstvo i poslovanje.

"Oprezni smo, upravo analiziramo situaciju a sigurno se ne može govoriti o paralizi, to bi bila prekrupna riječ. Nekih će posljedica ipak biti", kazao je u telekonferenciji s novinarima izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer.

Tagovi: Heineken, Jean-Francois van Boxmeer
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE