GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heineken Hrvatska: Novi napredak u održivosti poslovanja

Heineken Hrvatska: Novi napredak u održivosti poslovanja
ODŽIVI RAZVOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 15:05
Autor: SEEbiz
KARLOVAC – Kompanija HEINEKEN Hrvatska objavila je godišnje Izvješće o održivosti za 2019.

Svi ključni elementi održivog poslovanja – očuvanje prirode, sigurnost na radnom mjestu, kvaliteta života u lokalnoj zajednici, promocija odgovorne konzumacije alkohola su opet uspješno unaprijeđeni, u skladu sa strategijom kompanije - Stvaramo bolji svijet. 

Nakon nekoliko “zelenih” investicija, kompanija HEINEKEN Hrvatska još je jednom napravila korak naprijed u zaštiti okoliša. U pivovari u Karlovcu, za proizvodnju i grijanje koristi se i bioplin koji nastaje kao nusproizvod prilikom pročišćavanja otpadnih voda u pivovari. Prošle je godine izgrađena nova cijev koja bioplin vodi od pročistača do kotlovnice gdje se spaljuje i koristi kao toplinska energija. Rezultat ove inicijative je smanjenje potrošnje zemnog plina za grijanje i ušteda energije. Dodatno, smanjena je i emisija ugljikovog dioksida, i to za 110 tona na godišnjoj razini, što je jednako izbacivanju 50 automobila iz prometa.

Poštujući najviše standarde sigurnosti, kompanija posebno vodi računa o sigurnosti na radnom mjestu. Od 11 novih električnih viličara uključenih u flotu vozila, osam ima povišene kabine, osiguravajući veću preglednost i sigurnost prilikom vožnje. Električni viličari ne emitiraju ispušne plinove i proizvode manje buke, što rezultira boljim i sigurnijim radnim okruženjem za zaposlenike. Zbog korištenja električne energije, a ne goriva, smanjena je i količina otpadnih tekućina, a rad na električnom viličaru je jednostavniji i lakši.

Emisija CO2 je od 2008. godine smanjena za čak 57%, a zahvaljujući instalaciji 1,380 solarnih panela na krov “zelenog“ skladišta u 2018. godini, LED rasvjeti koja je zamijenila halogenu, kao i upotrebi bioplina za proizvodnju i grijanje, u odnosu na prošlu godinu je smanjena za dodatnih 1%.

Jedan od najvećih uspjeha postignut je u razvoju edukativnog programa “Za odgovorno odrastanje mladih”. HEINEKEN Hrvatska je 2013. započeo ovu inicijativu u suradnji s Psihološkim centrom TESA te Policijskom upravom karlovačkom. Glavni je cilj programa, namijenjenog roditeljima učenika prvih razreda srednjih škola, sprečavanje maloljetničke konzumacije alkohola te pružanje podrške u uspostavljanju dobre komunikacije između roditelja i djece. Od prošle školske godine program se provodi na nacionalnoj razini u oko 60 hrvatskih škola, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. U posljednje je 4 godine provedeno više od 200 radionica, te nekoliko istraživanja koja su pokazala osjetno veće razumijevanje roditelja o važnosti kvalitetne komunikacije s djecom.

Više od 1.4 milijuna kuna uloženo je u lokalnu zajednicu za podršku društvenim i ekološkim projektima te lokalnim događanjima. U sklopu KA Kvart projekta, kroz koji HEINEKEN Hrvatska i Grad Karlovac poboljšavaju kvalitetu života u zajednici, odrađeno je 5.224 volonterskih sati.
Kvaliteta života podiže se i kroz internu platformu “Stay in motion” koja motivira zaposlenike da trče, hodaju ili bicikliraju te zajedno prikupljaju kilometre – skupljeno je gotovo 1.300 kilometara, što je jednako zračnoj udaljenosti od Zagreba do Londona. Uz to, 1.250 dana prošlo je bez nesreće u krugu pivovare.

Važan aspekt održivog poslovanja kompanije odnosi se i na suradnju s dobavljačima i partnerima koji uvažavaju HEINEKENOVA načela odgovornog poslovanja. Stoga su svi potpisali 'Kodeks dobavljača' kojim se osigurava suradnja temeljena na poslovanju s integritetom i pravednošću, poštivanju prava i digniteta svih ljudi, davanju prioriteta zdravlju i sigurnosti te smanjivanju negativnog utjecaja na planet.

„Ova je godina bila izuzetno zahtjevna u svim segmentima života i poslovanja te je uzdrmala ravnotežu privatnog i poslovnog života. Stoga nas izvrsni rezultati održivog poslovanja u 2019. dodatno inspiriraju da nastavimo stvarati bolji svijet za naše kupce, potrošače i okoliš. Rezultati koje smo postigli na svim područjima našeg održivog poslovanja u prošloj godini i koje već niz godina kontinuirano ostvarujemo, dokaz su kvalitete naše strategije, a nadamo se da će se iz nje inspirirati i naši dionici, partneri pa i potrošači ”, izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u HEINEKENU Hrvatska.

Tagovi: Heineken Hrvatska, održivost poslovanja, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Ryanair kupio 75 aviona Boeing 737 MAX
VELIKI POSAO
Ryanair kupio 75 aviona Boeing 737 MAX
WASHINGTON - Niskotarifni prijevoznik Ryanair kupio je 75 Boeingovih zrakoplova 737 MAX za devet milijatrdi dolara, što je najveća narudžba ovog tipa Boeingovih zrakoplova od dvaju fatalnih rušenja iz 2018. godine.
Alpha Adriatic: Vjerovnici izglasali plan restrukturiranja
NOVI POČETAK
Alpha Adriatic: Vjerovnici izglasali plan restrukturiranja
PULA - Alpha Adriatic izvijestio je kako su danas, na ročištu za glasovanje o Planu restrukturiranja od dana 14. listopada 2020. godine, objavljenog dana 19. listopada 2020. godine, u predstečajnom postupku nad Društvom kao dužnikom, predstečajni vjerovnici izglasali Plan restrukturiranja u sadržaju u kojem je i predložen od strane Društva kao dužnika i objavljen na e-Oglasnoj ploči sudova.
Slovenska vlada će Fraportu pomoći s pet milijuna eura državne pomoći
POMOĆ
Slovenska vlada će Fraportu pomoći s pet milijuna eura državne pomoći
LJUBLJANA - Vlada je na današnjoj sjednici odobrila prijedlog za dodjelu državne potpore Fraport Slovenija za djelomičnu nadoknadu posljedica covida-19.
Brodosplit: Zbog zaštite od koronavirusa, dio radnika ide na godišnji odmor
OPREZ
Brodosplit: Zbog zaštite od koronavirusa, dio radnika ide na godišnji odmor

SPLIT - Zbog dodatnih mjera zaštite zaposlenika Brodosplita od većeg prodora koronavirusa, Uprava tog brodogradilišta odlučila je dio radnika poslati na godišnji odmor od 7. prosinca, izvijestili su u četvrtak iz Brodosplita.

Trgovački centri mogli bi se zatvoriti
ZARAZA NE JENJAVA
Trgovački centri mogli bi se zatvoriti
ZAGREB - Denis Čupić: "Bilo koje zatvaranje bi ugrozilo one prave domaće trgovce, to su distributeri ili franšizeri koji su ovisni o hrvatskom kapitalu, svom kapitalu ili kapitalu koji dobivaju iz hrvatskih banaka".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE