GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove

Heathrow šokirao: Putnicima će nametnuti dodatne troškove
NAMETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2021 / 21:33
Autor: SEEbiz
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow naplatit će putnicima dodatnih 8,90 funti (12,40 dolara) u pokušaju da podmiri troškove jer kriza s koronavirusom "ubija" zračni prijevoz.

Tarifu dozvoljava britanski zrakoplovni regulator prema protokolu koji omogućava zrakoplovnom čvorištu da pokriva troškove komunalnih usluga, usluga prtljage i prijave. Heathrow ostvaruje "nulti profit" od takvih aktivnosti, a naknade pokrivaju troškove poslovanja i održavanja, navodi se u priopćenju objavljenom u nedjelju.

Pandemija je posebno pogodila Heathrow jer se oslanja na tržišta dugog prijevoza koja su posve nestala. Zračna luka prošli je tjedan objavila kako je zabilježila gubitak od dvije milijarde funti za 2020. godinu nakon što je broj putnika opao za 73%, što je, prema njihovim tvrdnjama, onemogućilo pokrivanje troškova pružanja nekih usluga.

Novi namet po putniku ili Naknada povrata troškova aerodroma trebao bi se uvesti do kraja ove godine i dogovoren je sa zrakoplovnim kompanijama kao preferirani način da Heathrow nadoknadi svoje troškove, prema takozvanoj općoj obavijesti od 4. veljače koji detaljno opisuje porast cijene.

Heathrow, koji je pod kontrolom nekoliko kompanija, uključujući španjolskog građevinara Ferrovial SA, Qatar Investment Authority, privatnu tvrtku Alinda Capital Partners te China Investment Corp., također će naplaćivati tarifu od 4,44 funte za svaki komad putničke prtljage.

Ta je svota niža od one koja je najavljena 16. prosinca kao rezultat nekih troškova povezanih s prtljagom koji su uključeni u pristojbu za putnike.

Tagovi: Heathrow, zračni prijevoz, Ferrovial SA, Qatar Investment Authority, Alinda Capital Partners, China Investment Corp.
PROČITAJ I OVO
Most Gradiška u prometu u proljeće iduće godine
MOSTOVI
Most Gradiška u prometu u proljeće iduće godine
ZAGREB - Posljednjih su se tjedana intenzivirali radovi na mostu Gradiška, na rijeci Savi, koji će spojiti hrvatsku i bosanskohercegovačku obalu te rijeke.
Čačić: Nisam zadovoljan sa šefovima Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica
PORUKE
Čačić: Nisam zadovoljan sa šefovima Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica
VARAŽDIN - Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić, u Dnevniku N1 komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića da mu se nije požalio da netko u Vladi ne radi dobro, kao i situaciju s ministrom Vilijem Berošem.
HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
REAKCIJE
HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) poručio je u srijedu u komentaru tvrdnji iz Društva dioničara HT-a, da kupnja obveznica ne utječe na dobit kompanije, koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima, te kako nije počinjena šteta ni dioničarima ni društvu.
Brend Adria Airways u rukama arapskog biznismena
KUPNJA
Brend Adria Airways u rukama arapskog biznismena

LJUBLJANA - Kupac marke Adria Airways je Munif Otman Tarmum, državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata, prema odluci suda o suglasnosti za sklapanje kupoprodajnog ugovora, objavljenoj na Ajpesu. Arapski poduzetnik za robnu marku je platio 33.400 eura, a također je platio pripadajuće troškove prodaje.

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
DIVIDENDA
Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
ZAGREB - Uprava Pevexa predložila je glavnoj skupštini tog trgovačkog lanca, sazvanoj za 27. svibnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dvidenda u ukupnom iznosu od 100,3 milijuna kuna, ili 7.600 kuna po dionici, objavili su u srijedu iz Pevexa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE