GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanza Media izašla iz predstečajne nagodbe

Hanza Media izašla iz predstečajne nagodbe
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 23:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hanza Media, hrvatski nakladnik tiskanih medija, uspješno je završila proces predstečaja, izvijestili su u srijedu iz te medijske kuće navodeći kako je Trgovački sud u Karlovcu 20. veljače donio rješenje o “brisanju zabilježbe odobrenja predstečajne nagodbe subjekta upisa Hanza Media d.o.o.''.

Iz Hanza medije ističu da je realizacija predstečajne nagodbe bila je iznimno složena i zahtjevna jer je, između ostalog, uključivala ukupno šest povezanih predstečajnih procesa te integriranje svih drugih tvrtki iz sustava krovne kompanije. U sklopu nagodbe podmirene su ukupne obveze u iznosu od 497,8 milijuna kuna, što ''svjedoči o značajnom financijskom naporu koji je kompanija poduzela'', naglašavaju iz te medijske kuće.

Prema riječima Ane Hanžeković, članice Uprave Hanza Medije, poseban razlog za zadovoljstvo nalazi se u činjenici da je proces financijskog restrukturiranja kompanije i ispunjenja obveza iz predstečajne nagodbe dovršen prije planiranog roka.

''To nije bio nimalo jednostavan zadatak, posebno s obzirom na to da je za kompanije u predstečaju pristup financijskim tržištima praktički zatvoren te su prisiljene likvidnost osiguravati isključivo iz vlastitog poslovanja. Provodeći nužne organizacijske promjene i fokusirajući se na svoju temeljnu djelatnost, uspjeli smo dokazati da Hanza Media može profitabilno poslovati i ispunjavati sve svoje obveze, uz stalnu isporuku kvalitetnog i privlačnog sadržaja čitateljima svojih medijskih izdanja. Ponosna sam na trud koji su tijekom proteklih pet godina u ispunjenje tog cilja uložili zaposlenici Hanza Medije'', istaknula je Ana Hanžeković.

U sastavu Hanza Medije su Jutarnji list, regionalne dnevne novine Slobodna Dalmacija, vodeći tjedni ženski časopis Gloria, tjednik Globus, Sportske novosti, ukupno više od trideset tiskanih izdanja i dvadeset digitalnih izdanja koja pokrivaju širok raspon tema, od domaćih i međunarodnih vijesti, politike i gospodarstva, preko sporta, kulture, lifestylea, hrane, zdravlja, uređenja interijera do autoindustrije.
Uz to, ističu da na proizvodnji medijskog sadržaja sudjeluju i nagrađivani Nativ studio, foto agencija Cropix i produkcija web-televizija, a organiziraju se i uspješne konferencije i događanja.

S povezanim društvima Hanza Medija danas zapošljava 774 djelatnika, a nakon uspješnog okončanja predstečajne nagodbe iz te medijske kompanije poručuju kako sada započinje novi ciklus poslovnog razvoja.

''Kompanija sada ulazi u novo, perspektivno razdoblje i uvjerena sam da ćemo ga iskoristiti te dodatno učvrstiti svoju poziciju vodeće medijske kompanije u Hrvatskoj'', kazala je Ana Hanžeković.

Tagovi: Hanza Media, Ana Hanžeković, Cropix, predstečajna nagodba, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Globus
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE