GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila ponudu za preuzimanje Optima Telekoma, Telemach Hrvatska nudi 5,36 kuna po dionici

Hanfa odobrila ponudu za preuzimanje Optima Telekoma, Telemach Hrvatska nudi 5,36 kuna po dionici
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2022 / 16:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se društvu TELEMACH HRVATSKA odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje društva OT-OPTIMA TELEKOM.

Sklapanjem ugovora o kupoprodaji OT-OPTIMA TELEKOMA između društva TELEMACH HRVATSKA kao kupca i društava HT-holding kao prodavatelja, za kupca je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje. Ugovorom je TELEMACH HRVATSKA stekao 37.716.043 redovnih dionica OT-OPTIMA TELEKOMA, a s ranijim vlasničkim udjelima sada ima ukupno 38.120.491 redovnih dionica što je 54,90 posto udjela temeljnog kapitala društva. Prije podnošenja zahtjeva Hanfi za odobrenje ponude za preuzimanje, TELEMACH HRVATSKA prethodno je ishodila obavezna odobrenja regulatornih tijela nadležnih za zaštitu tržišnog natjecanja u državama u kojima posluje. Cijena koju se TELEMACH HRVATSKA obvezao ponuditi preostalim dioničarima OT-OPTIMA TELEKOMA u ponudi za preuzimanje iznosi 5,36 kuna za svaku redovnu dionicu društva.

Na današnjoj sjednici, donesen je i novi Pravilnik o izdavanju odobrenja za osnivanje i upravljanje alternativnim investicijskim fondovima. Hanfa sada, u slučajevima izdavanja odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om s privatnom ponudom, više ne izdaje odobrenje na pravila AIF-a, a to mora biti i jasno istaknuto u samim pravilima. Također, rok za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom skraćen je na 10 radnih dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva čim se skraćuje i pojednostavljuje postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom, koji se nude isključivo profesionalnim ulagateljima. Postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s javnom ponudom te zatvorenog AIF-a s pravnom osobnošću ostao nepromijenjen.

Uz to, doneseno je i rješenje kojim se društvu FARVE PRO INVEST za upravljanje investicijskim fondovima iz Zagreba izdaje odobrenje za osnivanje i upravljanje Orange RealEstate zatvorenim alternativnim investicijskim fondom s privatnom ponudom za ulaganje u nekretnine. U slučaju uspješnog okončanja početne ponude, to će biti jedini trenutno aktivni fond za ulaganje u nekretnine na hrvatskom tržištu, a ujedno i prvi takav fond za ulaganje u nekretnine koji se ne osniva kao d.d. ili d.o.o. već kao zatvoreni AIF s privatnom ponudom bez pravne osobnosti. Fond je namijenjen profesionalnim ulagateljima ili onima koji se na vlastiti zahtjev mogu tretirati kao profesionalni ulagatelji te kvalificiranim ulagateljima za koje upravitelj tog fonda ocijeni da je njegovo ulaganje u udjele u Fondu primjereno.

Također, društvu WHITE BRIDGE ASSET MANAGEMENT za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima iz Osijeka izdaje se odobrenje za osnivanje i upravljanje Digital Asset krovnim otvorenim alternativnim investicijskim fondom s privatnom ponudom koji se sastoji od dva podfonda: PDA, otvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom i SDA, otvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom. Riječ je o fondovima koji će se baviti ulaganjem u kriptoimovinu. Navedeni krovni AIF i njegovi podfondovi će se nuditi samo profesionalnim i kvalificiranim ulagateljima. Zbog definiranih ciljeva i strategije ovih fondova njihovi visoki rizici nisu usporedivi s rizikom otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom. Od ulagatelja se očekuje da se detaljno informiraju o navedenim rizicima koji su detaljno opisani u Pravilima krovnog AIF-a.

Tagovi: Hanfa, Optima telekom, Telemach Hrvatska
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE