GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila Dalekovodu objavu prospekta za izdavanje 41 milijuna dionica

Hanfa odobrila Dalekovodu objavu prospekta za izdavanje 41 milijuna dionica
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 17:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo Dalekovodu pojednostavljeni prospekt u vezi s uvrštenjem 41 milijun dionica, ukupnog nominalnog iznosa 410 milijuna kuna. na Zagrebačku burzu.

Kako se navodi u priopćenju regulatorne agencije, uvidom u sadržaj pojednostavljenog prospekta u vezi s uvrštenjem dionica na uređeno tržište, utvrđeno je da je izrađen u skladu s odredbama prospektne regulative.

Podsjetimo, Dalekovod je početkom godine uspješnom dokapitalizacijom u visini od 410 milijuna kuna završio proces financijskog restrukturiranja i predstečajnu nagodbu.

U dokapitalizaciji je upisano 41.000.000 novih redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna, čime je temeljni kapital povećan na 412.471.930 kuna. Dokapitalizacija je provedena u cijelosti uplatom u novcu, a u njoj su sudjelovali društvo Napredna energetska rješenja d.o.o., mirovinski fondovi te institucionalni investitori.

Društvo Napredna energetska rješenja, čiji su osnivači Končar-Ulaganja i Construction Line Limited, uplatilo je 310 milijuna kuna i upisalo 31 milijun novih redovnih dionica Dalekovoda. To društvo tako je postalo većinski vlasnik Dalekovoda, s udjelom iznad 75 posto.

Odobrenje Intercapital Asset Managementu za pripajanje obvezničkih podfondova

Između ostalog, Upravno vijeće Hanfe dalo je u srijedu i odobrenje investicijskom društvu Intercapital Asset Management d.o.o za pripajanje podfonda lnterCapital Global Bond podfondu InterCapital Bond, koji su oba podfondovi Krovnog otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom (UCITS) InterCapital.

Kao osnovni razlog pripajanja navodi se povećanje troškovne i operativne učinkovitosti u upravljanju imovinom, budući da oba podfonda ulaze u istu kategoriju obvezničkih fondova te imaju sličnu investicijsku strategiju, a valuta oba fonda je euro.

Društvo je procijenilo da će pripajanjem podfondova izbjeći troškovne i operativne neučinkovitosti, pri čemu ulagatelji neće imati nikakav dodatan trošak te će imati i nižu naknadu za upravljanje, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Dalekovod, Zagrebačka burza, Končar EI, intercapital Asset Management
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE