GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa obustavila postupak preuzimanja Auctor Investa

 Hanfa obustavila postupak preuzimanja Auctor Investa
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2019 / 13:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) obustavila je postupak preuzimanja društva Auctor Invest za upravljanje investicijskim fondovima iz Zagreba za koji je češko društvo Auctor Holding tražilo odobrenje.
Hanfa prekinula češko preuzimanje zagrebačke tvrtke koja upravlja investicijskim fondovima

 

 

- Otegotna okolnost je činjenica da je navedeno Hanfa utvrdila tek uvidom u sudski registar iz čega se može zaključiti da je Neizravni stjecatelj tijekom postupka prešutio taj podatak tj. o istom nije obavijestio Hanfu - navedeno je u Hanfinom rješenju.

Hanfa je, naime, tijekom provođenja postupka utvrdila da je češko društvo prije podnošenja samog zahtjeva regulatoru i bez ishođenja potrebnog odobrenja već steklo 100 posto udjela u ranije spomenutom društvu, priopćili su iz Hanfe. Stoga je hrvatska regulatorna agencija naložila Auctor Holdingu iz Češke otuđenje neizravno stečenog udjela u društvu koje upravlja zagrebačkim investicijskim fondovima, a to mora učiniti u sljedećih devet mjeseci. Ako to ne učini, Hanfa će podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenja prekršaja.

Inače, tvrtka Auctor Holding sa sjedištem u Pragu novoosnovana je kompanija u vlasništvu varaždinskog odvjetnika Olega Uskokovića koji je usko surađivao sa Sanjom Palić, sada već bivšom vlasnicom zagrebačkog Auctor Investa, koji mu je i prepustila. Danas Uskoković surađuje s češko-slovačkim investicijsko-bankarskim konglomeratom J&T-em, inače vlasnikom riječkog Novog lista i varaždinske Vaba banke, a za njega se smatralo da je strateški partner s presudnom ulogom u sada propalom preuzimanju.

Tagovi: Hanfa, Auctor Invest
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
NEZADOVOLJSTVO
Ugostitelji Dalmacije u četvrtak zatvaraju lokale na 60 minuta
SPLIT - Udruga ugostitelja Splitsko-dalmatinske županije inicirala je akciju u suradnji s Nacionalnom udrugom ugostitelja kao upozorenje odgovornim institucijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE