GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa mirovinskim fondovima odobrila ponudu za preuzimanje Jadrana

Hanfa mirovinskim fondovima odobrila ponudu za preuzimanje Jadrana
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2018 / 19:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje i Erste odobrila objavu ponude za preuzimanje crikveničkog Jadrana, u kojoj će ponuditi 5,75 kuna po dionici.

Za mirovinske je fondove obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Jadrana nastala 6. travnja, kada su s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CREP) sklopili ugovor o kupnji 70,74 posto dionica koje je država imala u toj crikveničkoj hotelsko-turističkoj tvrtki.

Cijena koju se mirovinci obvezuju platiti u ponudi za preuzimanje Jadrana iznosi 5,75 kuna po dionici. To je cijena jednaka cijeni po kojoj su stekli dionice Jadrana temeljem ugovora s CERP-om, a određena je u skladu sa zakonskim odredbama, ističe se uz ostalo u obrazloženju rješenja Hanfe.

Inače, temeljni kapital Jadrana iznosi 491,3 milijuna kuna i podijeljen je na 49.131.669 dionica, nominale 10 kuna po dionici, a mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste drže ukupno 34.754.768 dionica ili 70,74 posto dionica. Njihova ponuda za preuzimanje tako će se odnositi na preostalih 14.376.901 dionicu odnosno 29,26 posto dionica.

Uvidom u potvrdu depozitara, Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) utvrđeno je da su ponuditelji osigurali sredstva potrebna za plaćanje svih dionica koja su predmet ponude za pruezimanjem izdvajanjem novčanih sredstava na transakcijski račun SKDD-a, kao i sredstva koja se odnose na troškove, navodi se u obrazloženju rješenja koje je Hanfa objavila na svojim internetskim stranicama.

S obzirom na broj dionica na koje će se odnositi ponuda za preuzimanje, odnosno gotovo 14,4 milijuna dionica te cijenu koju će ponuditi od 5,75 kuna po dionici, neslužbena računica pokazuje da mirovinski fondovi za preuzimanje svih tih dionica trebaju osigurati oko 82,67 milijuna kuna.

Na natječaju CERP-a za prodaju državnih 70,7 posto dionica Jadrana jedinu su obvezujuću ponudu dali mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste, koji su za te dionice ponudili 199,8 milijuna kuna ili gotovo 6 milijuna kuna više od početno traženih, uz obvezu da će dokapitalizirati Jadran s 200 milijuna kuna.

Tagovi: Hanfa, Jadran Crikvenica, PBZ Croatia osiguranje, Erste Plavi, CERP
PROČITAJ I OVO
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
PROCJENE
Došen: Prihodi AD Plastika na godišnjoj razini bit će manji više od 20 posto
SOLIN - Povod za razgovor s Marinkom Došenom, predsjednikom uprave "AD Plastik Grupe", svakako je nagrada Zlatni ključ za najboljega velikog izvoznika u 2019. godini.
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE