GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa mirovinskim fondovima odobrila ponudu za preuzimanje Jadrana

Hanfa mirovinskim fondovima odobrila ponudu za preuzimanje Jadrana
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2018 / 19:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje i Erste odobrila objavu ponude za preuzimanje crikveničkog Jadrana, u kojoj će ponuditi 5,75 kuna po dionici.

Za mirovinske je fondove obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Jadrana nastala 6. travnja, kada su s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CREP) sklopili ugovor o kupnji 70,74 posto dionica koje je država imala u toj crikveničkoj hotelsko-turističkoj tvrtki.

Cijena koju se mirovinci obvezuju platiti u ponudi za preuzimanje Jadrana iznosi 5,75 kuna po dionici. To je cijena jednaka cijeni po kojoj su stekli dionice Jadrana temeljem ugovora s CERP-om, a određena je u skladu sa zakonskim odredbama, ističe se uz ostalo u obrazloženju rješenja Hanfe.

Inače, temeljni kapital Jadrana iznosi 491,3 milijuna kuna i podijeljen je na 49.131.669 dionica, nominale 10 kuna po dionici, a mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste drže ukupno 34.754.768 dionica ili 70,74 posto dionica. Njihova ponuda za preuzimanje tako će se odnositi na preostalih 14.376.901 dionicu odnosno 29,26 posto dionica.

Uvidom u potvrdu depozitara, Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) utvrđeno je da su ponuditelji osigurali sredstva potrebna za plaćanje svih dionica koja su predmet ponude za pruezimanjem izdvajanjem novčanih sredstava na transakcijski račun SKDD-a, kao i sredstva koja se odnose na troškove, navodi se u obrazloženju rješenja koje je Hanfa objavila na svojim internetskim stranicama.

S obzirom na broj dionica na koje će se odnositi ponuda za preuzimanje, odnosno gotovo 14,4 milijuna dionica te cijenu koju će ponuditi od 5,75 kuna po dionici, neslužbena računica pokazuje da mirovinski fondovi za preuzimanje svih tih dionica trebaju osigurati oko 82,67 milijuna kuna.

Na natječaju CERP-a za prodaju državnih 70,7 posto dionica Jadrana jedinu su obvezujuću ponudu dali mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste, koji su za te dionice ponudili 199,8 milijuna kuna ili gotovo 6 milijuna kuna više od početno traženih, uz obvezu da će dokapitalizirati Jadran s 200 milijuna kuna.

Tagovi: Hanfa, Jadran Crikvenica, PBZ Croatia osiguranje, Erste Plavi, CERP
PROČITAJ I OVO
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
ODUSTAJANJE
Mtel je namjeravao kupiti i KTV E-G-E iz Doboj Juga, ali je odustao
BANJA LUKA - Konkurencijsko vijeće BiH je obustavilo postupak u vezi sa prijavom koncentracije koju je još prije dvije godine podnio Mtel a.d. Banja Luka za sticanje potpune kontrole nad privrednim subjektom "KTV E-G-E" d.o.o. Doboj Jug, objavljeno je.
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
LIJEKOVI
Dug bolnica udvostručen u posljednjih godinu dana
ZAGREB - Pritisak veledrogerija i farmaceuta na hrvatsku Vladu nije slučajan jer se ovih dana dovršava prijedlog rebalansa proračuna za ovu i državne potrošnje za iduću godinu i, ako se sada ne nađe novac za dug, neće ni poslije.
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE