GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAKOM: Hrvatski teleoperateri moraju se prilagoditi europskim cijenama

HAKOM: Hrvatski teleoperateri moraju se prilagoditi europskim cijenama
REGULATOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2019 / 14:32
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Od 15. svibnja će slanje SMS poruka i pozivi iz Hrvatske prema bilo kojem broju iz neke od zemalja EU-a biti jeftiniji, i svi hrvatski operatori moraju cijene svojih poziva i SMS-ova prilagoditi ograničenju na razini EU-a - obavijestila je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), dodajući kako se ograničenje cijena odnosi se isključivo na privatne korisnike.

Cijena SMS-a iznosit će 0,55 kuna, a cijena poziva prema nekom od brojeva u EU 1,76 kuna po minuti. Uredba se odnosi na sve države članice EU-a, uključujući najudaljenije regije, koje su dio jedinstvenog tržišta EU-a. U roamingu se ove cijene neće primjenjivati. Međutim, postoje posebna pravila o tome što telefonski operater može naplaćivati u roamingu u EU, Norveškoj, Islandu ili Lihtenštajnu.

Pojedinosti o tim pravilima moguće je pronaći na https://www.hakom.hr/default.aspx?ID=7812. Operatorima je dopušteno ponuditi alternativne tarife u kojima su cijene veće od reguliranih, ali korisnici moraju izričito zatražiti prelazak na tu tarifu prije primjene.

Na primjer, korisnik može odabrati prelazak na tarifu u kojoj je trošak pozivanja određenih zemalja obuhvaćenih pravilima (npr. Francuska) viši od zadane granice, ali trošak pozivanja „ostatka svijeta" (npr. Kanada) je jeftiniji.

Prije nego što korisnik odabere alternativnu tarifu, njegov operator ga mora obavijestiti o prednostima koje mogu propustiti ako se prebace na alternativnu tarifu.

Tagovi: HAKOM, hrvatski teleoperateri
PROČITAJ I OVO
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE