GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

H&M zaključio prvi kvartal s gubitkom

H&M zaključio prvi kvartal s gubitkom
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 10:57
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjeće H&M izvijestio je u srijedu da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s gubitkom i prihodima manjim za četvrtinu zbog zatvaranja trgovina kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

U razdoblju od prosinca do veljače drugi modni lanac u svijetu poslovao je s gubitkom nakon financijskih stavki od 1,39 milijardi švedskih kruna (159 milijuna dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju bilježio je dobit od 2,5 milijardi kruna.

Neto gubitak iznosio je 1,1 milijardu kruna. U istom razdoblju godine ranije H&M je poslovao s neto dobiti od 1,93 milijarde kruna.

Neto prihodi potonuli su u tromjesečnom razdoblju zaključno s veljačom 27 posto, na 40,1 milijardu kruna. Iskazani u lokalnim valutama, smanjeni su 21 posto.

Najveći pad prihoda bilježili su na njemačkom tržištu, za 41 posto. Slijede Britanija i Italija gdje su potonuli 38 odnosno 37 posto. Jedina svijetla točka bila je Kina sa skokom prihoda za 13 posto u razdoblju od prosinca do veljače.

Drugi val pandemije rezultirao je opsežnim ograničenjima, podsjetila je kompanija, navodeći da je u najtežoj fazi privremeno zatvoreno bilo oko 36 posto trgovina grupe.

Online prodaja i dalje je bilježila dobre rezultate, poskočivši 48 posto u prvom fiskalnom tromjesečju. Iskazana u lokalnoj valuti, uvećana je 57 posto.

Kompanija navodi i da je u razdoblju od 1. do 28. ožujka bilježila 55-postotni skok prihoda iskazano u lokalnoj valuti.

Istaknuli su i da žele ponovo steći povjerenje tamošnjih potrošača i poslovnih partnera, nakon vala kritika na društvenim mrežama koje je izazvala opetovana objava njegovog iskazivanja zabrinutosti zbog izvješća o kršenju ljudskih prava u Xinjiangu.

Tom je prilikom bio najavio i da više neće nabavljati pamuk u toj kineskoj regiji, podsjeća Reuters.

U danas objavljenom odvojenom priopćenju naglasili su da dugoročno žele nastaviti poslovati u Kini.

"Surađujemo s kolegama u Kini kako bismo poduzeli sve što možemo i uspješno se nosili s aktualnim izazovima i pronašli rješenje", ističu.

"Kina je za nas jako važno tržište", poručuju, dodajući da će azijski div "nedvojbeno i dalje igrati važnu ulogu u razvoju cijelog sektora".

Kina je četvrto H&M-ovo tržište po prodaji i najveće nabavno tržište, napominje Reuters.

Tagovi: Hennes&Mauritz, H&M, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
PISTA
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
BEOGRAD - Nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, otvorena je danas.
Vjekoslav Majetić predstavlja Hrvatsku na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine
NATJECANJE
Vjekoslav Majetić predstavlja Hrvatsku na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine
ZAGREB – Ovoga četvrtka u Monacu će osmeročlani stručni žiri globalnog programa EY Poduzetnik godine, kojeg organizira konzultantsko-revizorska tvrtka EY, proglasiti novog EY Svjetskog poduzetnika godine.
A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge
INVESTICIJE
A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge
BEOGRAD - Posle 16 godina poslovanja u Srbiji, investiranja u mobilnu mrežu i optičku infrastrukturu za povezivanje baznih stanica, kompanija A1 Srbija ubrzava izgradnju vlastite optičke mreže sa ciljem da korisnicima u 2024. pruži i fiksne servise i usluge.
Inditex: Skok kvartalnih prihoda i dobiti
UZLET
Inditex: Skok kvartalnih prihoda i dobiti
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.
Abazović: U Crnu Goru stiže i hotelski brend Crowne Plaza
HOTELI
Abazović: U Crnu Goru stiže i hotelski brend Crowne Plaza
PODGORICA - Najvažnija stvar za naš budući razvoj u turizmu je da imamo svjetske brendove i da budemo dio ukupne svjetske mape turizma.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE