GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

H&M obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru

H&M obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Švedski lanac trgovina odjeće H&M potvrdio je u ponedjeljak da je obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru nakon vojnog puča i nasilnog suzbijanja prosvjeda građana.

Policija i vojska u Mjanmaru ubili su od vojnog udara 1. veljače više od 50 prosvjednika, pokazuju podaci Ujedinjenih naroda (UN), objavljeni prošloga tjedna, podsjeća Reuters.

“Suzdržat ćemo se od poduzimanja hitnih mjera u vezi dugoročnog prisustva u zemlji, ali odlučili smo pauzirati sa slanjem novih narudžbi našim dobavljačima”, rekao je Serkan Tanka, menadžer zadužen za Mjanmar, u e-mailu Reutersu.

H&M sedam godina posluje s proizvođačima u Mjanmaru, gdje trenutno broji oko 45 dobavljača, navodi se na službenim mrežnim stranicama švedskog diva maloprodaje odjeće, drugog najvećeg u svijetu.

“Razlog su praktične teškoće i nepredvidiva situacija koji ograničavanju našu mogućnost poslovanja, uključujući izazove povezane s proizvodnjom i infrastrukturom, uvozom sirovina i transportom gotovih proizvoda”, dodaju.

H&M je jako zabrinut zbog situacije u Mjanmaru i savjetuje se s agencijama UN-a, diplomatskim predstavnicima, stručnjacima za ljudska prava, sindikatima i ostalim multinacionalnim tvrtkama, istaknuo je Tanka.

“Te konzultacije bit će nam vodilja pri donošenju odluka o tome kako kao kompanija možemo najbolje pridonijeti povoljnom razvoju situacije, u skladu s voljom građana u Mjanmaru”, dodao je.

Mjanmarska industrija odjeće manja je od onih u susjednom Bangladešu, Kini i Tajlandu, ali šestotinjak tvornica odjeće značajni su poslodavci i u 2020. zapošljavali su oko 450 tisuća radnika, navodi Reuters podatke mjanmarskog udruženja proizvođača odjeće.

Tagovi: kompanija H&M, Mjanmar, Henens&Mauritz, špijuniranje zaposlenika
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE