GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gubitak Optime Telekoma u prvom polugodištu 1,7 milijuna kuna

Gubitak Optime Telekoma u prvom polugodištu 1,7 milijuna kuna
U MINUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2020 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Gubitak Optime Telekoma u prvom polugodištu ove godine iznosio je 1,7 milijuna kuna, što je u odnosu na dobit iz istog lanjskog razdoblja od pet milijuna kuna, 6,7 milijuna kuna slabiji rezultat, objavila je Optima u četvrtak u konsolidiranom nerevidiranom financijskom izvješću.

Slabiji rezultat posljedica je većih financijskih rashoda te veće amortizacije i umanjenja vrijednosti imovine uslijed značajnih kapitalnih ulaganja zadnje dvije godine i većeg utjecaja računovodstvenog standarda MSFI 16 stavki, kaže se u izvješću.

U odnosu na prethodnu godinu, Optima grupa je za prvih šest mjeseci 2020. godine ostvarila veću EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova za 0,7 posto, dok je za sam Optima telekom veća za 0,9 posto.

Konsolidirani ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prvih šest mjeseci 2020. godine pali su za 16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a samo u drugom kvartalu prihod je manji za 14,1 posto. Smanjenje prihoda u Optimi najviše pripisuju utjecaju padom prihoda od interkonekcijskog poslovanja za 64,9 posto, kao rezultata smanjenja obima poslovanja na području međunarodnog tranzita govornih usluga (74,7 posto).

Prihodi od javne govorne usluge u prvih šest mjeseci 2020. godine pali su za 11,7 posto, kako se navodi "kao rezultat općeg trenda na globalnoj razini".

Prihodi od interneta pali su za 5,1 posto, a to se tumači povećanjem potražnje za internetom putem pokretnih mreža.

Negativni utjecaji pada prihoda od telekomunikacijskog poslovanja djelomično su kompenzirani porastom prihoda od multimedije za 10,7 posto koji su u fokusu poslovanja Optime te porastom podatkovnih prihoda za 4,1 posto kao rezultata prodaje novih podatkovnih usluga i zaustavljanja značajnog odljeva podatkovnih usluga,kaže se u izvješću.

Tagovi: Optima Telekom, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
LETOVI
Ruski prijevoznici od kraja travnja lete prema Zračnoj luci Pula
PULA - Od 25. travnja, ruska aviokompanija S7 Airlines obnovit će promet na liniji Moskva - Pula - Moskva. Ovaj će avioprijevoznik liniju iz Moskve obavljati iz zračne luke Domodedovo, prenosi Croatian Aviation.
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
CJEPIVO
Pfizer najavio i treću dozu cjepiva
NEW YORK - Dok je kod nas i dalje tema koliko je ljudi uopće primilo i prvu dozu cjepiva protiv novog koronavirusa, u svijetu se promišlja i o tome hoće li za 6 do 12 mjeseci nakon primjene druge doze trebati još jedna.
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
PRODAJA
Boeing prodao petnaest aviona 737 MAX Dubai Aerospace Enterpriseu
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prodao je leasing kompaniji Dubai Aerospace Enterprise 15 aviona 737 MAX čija je proizvodnja prošle godine morala biti zaustavljena zbog dvije nesreće u Indoneziji i Etiopiji.
Shoppster preuzima D express
AKVIZICIJE
Shoppster preuzima D express
BEOGRAD - Ecommerce platforma Shoppster iz sastava United Groupa planira da kupi kurirsku kompaniju D express u Srbiji.
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
RAST
Johnson&Johnson povećao prihode i dobit u prvom tromjesečju
NEW YORK - Američka kompanija Johnson&Johnson izvijestila je u utorak da su joj dobit i prihodi porasli u prvom tromjesečju, odražavajući skok prodaje lijekova i medicinske opreme i isporuke cjepiva protiv covida 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE