GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gubitak Jamnice i Zvijezde pokrit će se iz zadržane dobiti

Gubitak Jamnice i Zvijezde pokrit će se iz zadržane dobiti
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2017 / 18:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dioničari Jamnice i Zvijezde na glavnim su skupštinama održanim u utorak odlučili su da se prošlogodišnji gubici tih kompanija pokriju iz zadržane dobiti ranijih godina, dok će se gubitak PIK Vinkovaca, prema odluci glavne skupštine, pokriti na teret budućeg poslovanja.

Gubitak Jamnice iz prošle godine, u iznosu od 335,9 milijuna kuna, pokrit će se iz zadržane dobiti ranijih godina, odlučili su dioničari na glavnoj skupštini.

Dioničari su na skupštini, koju je Uprava sazvala na zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora, dali razrješnicu Upravi tvrtke kojom se odobrava rad i način na koji su vodili društvo u 2016. godini.

Razrješnica je dana članovima Nadzornog odbora Mislavu Galiću, Aniti Benić i Josipu Jurmanoviću, dok je uskraćena razrješnica Ivici i Anti Todoriću te Tomislavu Lučiću.

I dioničari Zvijezde su na današnjoj glavnoj skupštini odlučili da se prošlogodišnji gubitak te tvrtke, koji je iznosio 125 milijuna kuna, pokrije iz zadržane dobiti.

Dioničari Zvijezde dali su i razrješnicu članovima Uprave za prošlu godinu, a razrješnicu su dobila i tri člana Nadzornog odbora - Manuela Ćelić Marušić, Damir Vrenko i Dražen Kocijan, dok razrješnicu nisu dobila dva člana NO-a - Ivica Todorić i Tomislav Lučić.

Glavnu skupštinu za danas je sazvao i Ledo, no do 18 sati iz te kompanije nisu putem Zagrebačke burze izvijestili o odlukama.

Gubitak PIK Vinkovaca će se pokriti na teret budućeg poslovanja

Jučer je, pak, održana skupština PIK-a Vinkovci, a danas su iz te tvrtke izvijestili da su dioničari odlučili da se gubitak iz 2016. godine, koji je iznosio 211,16 milijuna kuna, pokrije na teret poslovanja budućeg razdoblja.

Dioničari su na skupštini dali razrješnicu Upravi PIK Vinkovaca, kojom se odobrava radi i način na koji su vodili kompaniju u 2016. godini.

Razrješnica je dana i članovima Nadzornog odbora Kristini Alebić i Vladimiru Košutiću, ali ne i predsjednici Nadzornog odbora Ljerki Puljić.

Skupštine sve tri tvrtke - Jamnice, Zvijezde i PIK-a Vinkovci su za revizora poslovanja za 2017. izabrale revizorsku tvrtku PricewaterhouseCoopers, koja je radila i reviziju prošlogodišnjih financijskih izvještaja nakon što je na snagu stupio 'lex Agrokor'.

Tagovi: Jamnica, Zvijezda, PIK Vinkovci, Agrokor, Ivica Todorić, Ante Todorić, Tomislav Lučić, Ledo
PROČITAJ I OVO
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
SLABOSTI
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
ZAGREB - Od oko 18 sati otežan je pristup internetu za dio korisnika A1 usluga. Obavijest i ispriku istaknuli su na svojiom facebook stranicama.
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
GUBITAK
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
ZAGREB - Optima Telekom (OT) grupa u prvih devet mjeseci poslovala je s gubitkom od 3,1 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani imala dobit od 5 milijuna kuna, pokazuje u srijedu objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom
GUBITAK
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom

DETROIT - Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je u srijedu da je i treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog pandemije koronavirusa i prizemljenja zrakoplova tipa 737 MAX, najavivši ukidanje dodatnih 30 tisuća radnih mjesta.

Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak
OPORAVAK
Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak

AMSTERDAM - Heineken je izvijestio u srijedu da mu je prodaja u trećem tromjesečju pala manje nego što su očekivali zahvaljujući boljim rezultatima u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA
LOŠA GODINA
Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA

PULA - Arena Hospitality Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je 228,7 milijuna kuna prihoda ili 66,8 posto manje nego u istom razdoblju 2019., dok je EBITDA iznosila 18,6 milijuna kuna za razliku od lanjskih 249 milijuna kuna, podaci su iz nereviranog i konsolidiranog izvješće te hotelske grupacije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE