GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2019 / 17:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nakon 10 godina osniva se novo leasing društvo u Hrvatskoj te je Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 44. sjednici donijelo rješenje kojim se društvu VOLVO GROUP CROATIA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju. 

Istim je rješenjem dana suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.  

Na današnjoj sjednici donesene su i izmjene tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova te rješenje kojim se društvu GENERALI zavarovalnica d.d. sa sjedištem u Republici Sloveniji daje odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva. 

Uz to, izdana su i dva odobrenja za obavljanje funkcije člana uprave i to Ivanu Beljanu za upravu  Global Invest društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu te Mariu Cariniju za upravu društva GENERALI OSIGURANJE d.d. iz Zagreba. 

Na današnjoj sjednici rješenjem je utvrđeno da je društvo PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima otklonilo ranije utvrđene nepravilnosti, a doneseno je i rješenje o prestanku važenja dozvole za obavljanje poslova distribucije osiguranja za Mariju Perić, vlasnicu obrta za zastupanje u osiguranju POINT, iz Zagreba.

Tagovi: Volvo Group Croatia, Hanfa, Assyi Veskova Doncheva, Igor Smolec, Generali
PROČITAJ I OVO
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
POSLJEDICE POTRESA
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
ZAGREB - Najveća oštećenja nastala su na državnim cestama DC37 Sisak – Petrinja - Glina, potom na DC36 Karlovac – Pokupsko – Sisak - Popovača, na DC30 Velika Gorica – Petrinja - Hrvatska Kostajnica i na DC6 Karlovac – Vojnić – Glina – Dvor, kaže Škorić.
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
PREMIJER
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
ZAGREB - "Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru", rekao je Plenković.
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
POTRAŽNJA
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
LONDON - Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
DOZVOLA
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
SEATTLE - Boeingov zrakoplov 737 MAX dobit će u sljedećem tjednu dozvolu za let u Europi, najavio je u utorak čelnik europskog regulatora, signaliziravši kraj sigurnosnih provjera nakon dvije teške nesreće.
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
MOSKVA - Drugo rusko cjepivo protiv covida-19 učinkovito je sto posto, objavio je regulator za zdravstvo Rospotrebnadzor na temelju rezultata kliničkih ispitivanja, javlja u utorak ruska novinska agencija TASS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE