GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2019 / 17:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nakon 10 godina osniva se novo leasing društvo u Hrvatskoj te je Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 44. sjednici donijelo rješenje kojim se društvu VOLVO GROUP CROATIA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju. 

Istim je rješenjem dana suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.  

Na današnjoj sjednici donesene su i izmjene tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova te rješenje kojim se društvu GENERALI zavarovalnica d.d. sa sjedištem u Republici Sloveniji daje odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva. 

Uz to, izdana su i dva odobrenja za obavljanje funkcije člana uprave i to Ivanu Beljanu za upravu  Global Invest društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu te Mariu Cariniju za upravu društva GENERALI OSIGURANJE d.d. iz Zagreba. 

Na današnjoj sjednici rješenjem je utvrđeno da je društvo PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima otklonilo ranije utvrđene nepravilnosti, a doneseno je i rješenje o prestanku važenja dozvole za obavljanje poslova distribucije osiguranja za Mariju Perić, vlasnicu obrta za zastupanje u osiguranju POINT, iz Zagreba.

Tagovi: Volvo Group Croatia, Hanfa, Assyi Veskova Doncheva, Igor Smolec, Generali
PROČITAJ I OVO
Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
UZLET
Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
PODGORICA - Plantaže od 2016. izvoze vina na tržište Hrvatske pod privatnom markom "platinum" (private label), saopšteno je Pobjedi iz kompanije Plantaže.
Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo
POMOĆ
Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nikakva pomoć nije dodeljena Air Serbiji, ali da nema sumnje da će država pomoći.
Konzum i dalje najjači trgovac, a Schwarz grupa nastavlja rasti
TRGOVINA
Konzum i dalje najjači trgovac, a Schwarz grupa nastavlja rasti

ZAGREB - Konzum plus je i prošle godine bio najjači trgovac na malo mješovitom robom na hrvatskom tržištu, no njegov je udio blago pao zbog rasta glavnih konkurenata, dviju članica Schwarz grupe - Lidla i Kauflanda, pokazuju rezultati istraživanja tržišta distributivne trgovine na malo koje je u četvrtak objavio AZTN.

Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda
OČEKIVANJA
Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda
POREČ – Na Glavnoj skupštini Valamar Riviere predočeni su rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je Valamar ostvario dvoznamenkasti rast prihoda na 2,22 milijarde kuna te rast operativne dobiti od 11%.
Kedzia: Studenac identificirao daljnje akvizicije
AKVIZICIJE
Kedzia: Studenac identificirao daljnje akvizicije

ZAGREB - Enterprise Investors kontinuirano promatra nove prilike za ulaganja u Jadranskoj regiji, pa tako i Hrvatskoj, dok je trgovački lanac Studenac identificirao daljnje potencijalne akvizicije, koje bi trebao realizirati do iduće godine, izjavio je u četvrtak partner u tom fondu Michal Kedzia.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE