GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj

Grupacija Volvo osniva leasing društvo u Hrvatskoj
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2019 / 17:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nakon 10 godina osniva se novo leasing društvo u Hrvatskoj te je Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 44. sjednici donijelo rješenje kojim se društvu VOLVO GROUP CROATIA d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju. 

Istim je rješenjem dana suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.  

Na današnjoj sjednici donesene su i izmjene tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova te rješenje kojim se društvu GENERALI zavarovalnica d.d. sa sjedištem u Republici Sloveniji daje odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva. 

Uz to, izdana su i dva odobrenja za obavljanje funkcije člana uprave i to Ivanu Beljanu za upravu  Global Invest društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima sa sjedištem u Zagrebu te Mariu Cariniju za upravu društva GENERALI OSIGURANJE d.d. iz Zagreba. 

Na današnjoj sjednici rješenjem je utvrđeno da je društvo PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima otklonilo ranije utvrđene nepravilnosti, a doneseno je i rješenje o prestanku važenja dozvole za obavljanje poslova distribucije osiguranja za Mariju Perić, vlasnicu obrta za zastupanje u osiguranju POINT, iz Zagreba.

Tagovi: Volvo Group Croatia, Hanfa, Assyi Veskova Doncheva, Igor Smolec, Generali
PROČITAJ I OVO
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
RURALNI RAZVOJ
Vindiji devet ugovora vrijednosti 22 milijuna kuna
VARAŽDIN - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik Zdravko Tušek u subotu su u Varaždinu prehrambenoj tvrtki Vindija uručili devet ugovora iz Programa ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti odobrene potpore od 22 milijuna kuna.
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Kina će do kraja godine proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv korone
PEKING - Kina će do kraja godine najvjerojatnije proizvesti tri milijarde doza cjepiva protiv covida-19, rekao je u subotu dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva (NHC).
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
JASNA PORUKA
Percač: Neka HEP financira zdravstveni sustav
ZAGREB - Diana Percač, predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija, na N1 televiziji govorila je o dugu veledrogerijama.
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
INVESTICIJE
Počela izgradnja tvornice Braća Pivac u Ljubuškom
LJUBUŠKI - Gradnja milionskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 kvadratnih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac, piše Večernji list.
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje cjepiva protiv covida za adolescente
CJEPIVO
Pfizer i BioNTech zatražili odobrenje cjepiva protiv covida za adolescente
NEW YORK - Američka farmaceutska kompanija Pfizer i njezin njemački partner BioNTech zatražili su u petak od američke regulatorne agencije odobrenje za hitnu upotrebu njihova cjepiva protiv covida-19 i za adolescente u dobi od 12 do 15 godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE