GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupacija Lukšić Hrvatskoj donirala medicinsku opremu vrijednu 3,7 milijuna kuna

Grupacija Lukšić Hrvatskoj donirala medicinsku opremu vrijednu 3,7 milijuna kuna
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 11:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U nastojanju da doprinese borbi protiv aktualne pandemije bolesti COVID-19, Grupacija Lukšić donirala je hrvatskom Ministarstvu zdravstva 15 najsuvremenijih respiratora i 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija u jedinicama intenzivnog liječenja.

Vrijednost donacije namijenjene skrbi za pacijente s najtežim oblicima bolesti iznosi 3,7 milijuna kuna. Ministarstvo zdravstva raspodijelit će dobivene uređaje unutar bolničke mreže bolnicama kojima su oni najpotrebniji. 

Davor Lukšić, direktor Grupacije Lukšić Hrvatska, čiji su dio Jadranski Luksuzni Hoteli, Plava Laguna i Excelsa Nekretnine izjavio je: „Iznimno smo ponosni jer ćemo doniranjem neophodne medicinske opreme doprinijeti hrvatskim naporima da odgovore na izuzetno agresivan i opasan drugi val pandemije bolesti COVID-19. Uvjereni smo kako će zahvaljujući našoj donaciji ključna oprema stići tamo gdje je najpotrebnija. Beskrajno smo zahvalni medicinskom osoblju i svim ostalim zaposlenicima na prvoj crti obrane od pandemije u Hrvatskoj, čiji izvanredni i nesebični napori u borbi za svaki pojedinačni život u ovim teškim vremenima zaslužuju naše poštovanje i divljenje.

Osim toga, želio bih osobno zahvaliti ministru Berošu i njegovom timu na brzoj pomoći i naporima koje su uložili kako bi se donacija realizirala. Grupacija Lukšić ostaje u potpunosti predana Hrvatskoj i važnoj ulozi koju tvrtke poput naše imaju u stalnom razvoju i dobrobiti zemlje.
Nadalje, želimo izraziti saučešće za živote izgubljene u nedavnom potresu i najdublju sućut svima koji su njime pogođeni. S ciljem pružanja pomoći ljudima i mjestima koja su pretrpjela velike osobne i materijalne gubitke, naša društva Jadranski Luksuzni Hoteli, Plava Laguna i Excelsa Nekretnine donirala su 750 000 kuna fondu za pomoć pogođenima u potresu.“

Ministar zdravstva Vili Beroš zaključio je:

„Donacija Grupacije Lukšić istinska je domoljubna gesta. Zahvalan sam g. Davoru Lukšiću što je odlučio pomoći svojim sugrađanima u najkritičnijem trenutku. Poslao je dvije važne poruke. Poruku solidarnosti prema oboljelima od COVID-19 i nastradalima od potresa te poruku privrženosti svojoj domovini. Doniranjem 15 najsuvremenijih respiratora i 15 monitora omogućeno je otvaranje novog COVID-19 odjela u KB Dubrava, u srcu borbe protiv koronavirusa. Financijska pomoć pogođenima u potresu jednako je vrijedna divljenja. Ona će dati dodatnu snagu građanima Sisačko-moslavačke županije da što prije zaliječe rane i vrate svoje živote. Sve to ukazuje na naše zajedništvo, predanost i sposobnost da prebrodimo i najveće izazove.“

Tagovi: Lukšić Grupa, Davor Lukšić, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE