GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Mercator u 2020. planira prihode od 2,3 milijarde eura

Grupa Mercator u 2020. planira prihode od 2,3 milijarde eura
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2019 / 21:59
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Grupa Mercator u idućoj godini planira 2,3 milijarde eura prihoda te dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 110 milijuna eura, objavila je u srijedu uprava slovenskog trgovačkog lanca putem Ljubljanske burze.

To je više od najava za ovu godinu u kojoj u Mercatoru, prema ranijim najavama, očekuju prihode od 2,1 milijardu eura i EBITDA u iznosu 91 milijun eura.

 “Mercator će 2020. nastaviti s realizacijom strategije razvoja u kojoj je ključno postići rast prihoda i poslovnu uspješnost najboljeg lokalnog trgovca na svim tržištima gdje kompanija posluje”, navodi se u priopćenju u povodu prihvaćanja gospodarskog plana za iduću godinu.

Mercator u idućoj godini planira i nastavak razduživanja te investicije u iznosu od 44 milijuna eura, od čega više od polovice u Sloveniji.
Planiran je nastavak aktivnosti na gradnji velikog logističko-distribucijskog centra u Ljubljani, čiji se završetak predviđa do kraja 2021. godine, ističu iz Mercatora.

Taj je trgovački lanac danas objavio i da je povjerenik slovenske vlade u upravi Mercatora Gregor Planteu ustvrdio da u poslovanju Mercatora od 1. kolovoza do 31. listopada nije bilo nepravilnosti u smislu financijskog iscrpljivanja kompanije te da je u tom razdoblju poslovao u skladu s tzv. Lex Mercator, koji je slovenska vlada donijela 2017. kako bi u kompaniji zaštitila nacionalne interese.

Mercatorove poslovne operacije u razdoblju od kolovoza do kraja listopada ove godine odvijale su se “u skladu s načelima savjesnosti, ekonomičnosti i vjerodostojnosti” te pri tome Mercator nije ni na koji način bio prikraćen ili oštećen, ističe Planteu u danas objavljenom tromjesečnom izvješću u kojem ocjenjuje sukladnost poslovanja Mercatora s Lex Mercator.

Tagovi: Mercator, Fortenova grupa, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Od početka krize dodatno se bogate samo kineski milijarderi
BOGATSTVO
Od početka krize dodatno se bogate samo kineski milijarderi
ŠANGAJ – Istraživački institut Hurun je objavio specijalni izvještaj koji gleda dvomjesečni utjecaj COVID-19 na ukupno bogatstvo 100 najimućnijih ljudi na svijetu. Glavni dobitnici su Kinezi.
I ljekarne počele probijati rokove plaćanja
KRIZA LIKVIDNOSTI
I ljekarne počele probijati rokove plaćanja
ZAGREB - Iza apela Hrvatske udruge poslodavaca da država održi financijsku disciplinu u plaćanju ljekarnama i veledrogerijama krije se nova kriza likvidnosti u sustavu opskrbe lijekovima.
Predsjednik Uprave Pevexa na minimalcu
POTEZI
Predsjednik Uprave Pevexa na minimalcu
ZAGREB - Predsjednik Uprave PEVEX-a Jurica Lovrinčević podnio je Nadzornom odboru zahtjev za smanjenjem plaće zbog krize uzrokovane epidemijom COVID-19.
Italija proširuje ovlasti za zaštitu strateških sektora
ZAŠTITA
Italija proširuje ovlasti za zaštitu strateških sektora

RIM - Italija planira proširiti posebne ovlasti za zaštitu strateških kompanija od neželjenih stranih interesa, rekao je dužnosnik talijanske vlade, dodajući da će se mjere primjenjivati i na ulagače iz drugih država EU-a.

Air Serbia otkazala sve letove do kraja aprila
POTEZI
Air Serbia otkazala sve letove do kraja aprila
BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija Air Serbia otkazala je sve letove do početka maja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE