GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Luka Rijeka lani ostvarila 4,36 milijuna kuna dobiti

Grupa Luka Rijeka lani ostvarila 4,36 milijuna kuna dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 19:49
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Grupa Luka Rijeka lani je ostvarila 4,36 milijuna kuna neto dobiti, nakon godine ranije zabilježenog gubitka od 3,24 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog izvješća te grupe objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihod na razini grupe dosegnuo je lani 197,1 milijun kuna, što je za 5 posto više nego godinu ranije.

Luka Rijeka je tijekom 2021. ostvarila promet od 2,25 milijuna tona tereta ili 7 posto manje nego u 2020. Generalnog tereta bilo je 746.268 tona ili 13 posto više, a rasutog tereta 1,5 milijuna tona ili 15 posto manje. Prekrcano je i nešto više od 89 tisuća tona kontejnera, 15 posto više.

Na kontejnerskom terminalu Brajdica, odnosno na terminalu Jadranskih vrata d.d., u kojima Luka Rijeka d.d. ima 49 posto udjela, u 2021. je prekrcano 3,2 milijuna tona kontejnera ili 7 posto više nego u 2020. Iskazano u kontejnerskim jedinicama (TEU), prekrcana je 312.321 kontejnerska jedinica ili tri posto više nego 2020.

Ukupni promet Luke Rijeke i Jadranskih vrata u 2021. iznosio 5,5 milijuna tona ili jedan posto više nego u 2020.

Grupu Luku Rijeku čine matična tvrtka Luka Rijeka d.d., zatim tvrtke u 100-postotnom vlasništvu Luke Rijeke - Luka prijevoz d.o.o., Stanovi d.o.o. i Luka Rijeka Container Depot d.o.o., a Luka Rijeka vlasnik je i 49 posto udjela u Jadranskim vratima.

Prema nerevidiranom nekonsolidiranom izvješću Luke Rijeke d.d., ta je tvrtka ostvarila u 2021. ukupni prihod od oko 167 milijuna kuna, što je 9 posto manje nego lani i ukupne rashode od 190,3 milijuna kuna, što je 4 posto više nego prethodne godine te gubitak od 23,2 milijuna kuna.

Luka Rijeka d.d. je u 2020. ostvarila gubitak od 6,6 milijuna kuna, dok je ukupni prihod iznosio 184,2 milijuna kuna.

Tagovi: Luka Rijeka, Brajdica, Jadranska vrata, Luka Rijeka Container Depot
PROČITAJ I OVO
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ODLUKE
United Group ne prodaje Telemach; ovo je plan
ZAGREB - Opovrgavajući medijska nagađanja da će zbog dugova koji joj dolaze na naplatu prodati telekomunikacijskog operatera Telemach, ‘United Grupa‘ danas nam je otkrila kako će ići na prenamjenu dijela imovine ‘Telemacha‘ kako bi povećala prihode Grupe.
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
STRATEŠKI
Bosch sporije raste, ali planira potaknuti poslovanje u Kini
ESSEN - Njemačka tehnološka grupa Bosch želi nastaviti sa svojim poslovanjem u Kini unatoč raspravama o prevelikoj ovisnosti o pojedinačnim tržištima.
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
PONUDA
Viro nudi 8,91 eura po dionici kao kompenzaciju za odlazak s burze
ZAGREB - Viro će ponuditi odštetu od 8,91 eura po dionici dioničarima koji se ne slažu s prijedlogom da se njegove dionice isključe sa Zagrebačke burze.
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
STAVOVI
Istraživanje EIB-a: Hrvatske tvrtke smatraju da klimatske promjene negativno utječu na poslovanje
ZAGREB - Europska investicijska banka (EIB) pokrenula je svoje godišnje istraživanje EIB-a o ulaganjima prigodom današnjeg događaja, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB).
Petrol digitalizira svoje logističke procese
DIGITALIZACIJA
Petrol digitalizira svoje logističke procese
LJUBLJANA - Petrol planira u potpunosti automatizirati i digitalizirati svoje procese opskrbe energijom. Time će se, između ostalog, poboljšati iskorištenost spremnika, a naručitelji će dobiti točne informacije o rokovima isporuke. Projekt vrijedan 7,4 milijuna eura, koji će biti završen do kraja ožujka 2024. godine, dobio je i europska sredstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE