GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grecian Air Seaplanes povezivat će otoke s kopnom hidroavionima

Grecian Air Seaplanes povezivat će otoke s kopnom hidroavionima
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 14:39
Autor: SEEbiz / H
ATENA - Zrakoplovna kompanija Grecian Air Seaplanes najavila je da će u rujnu uvesti letove hidroavionima kako bi bolje povezala otoke s kopnom, koristeći priliku koju je otvorilo izdavanje prvih dozvola lukama za takvu vrstu prijevoza.

U početnoj fazi flota će obuhvaćati tri hidroaviona s 19 sjedala koji će letjeti iz luka na Jonskom moru, a s vremenom njihov bi se broj trebao povećati.

Hidroavioni mogu funkcionirati kao dopuna drugim prijevoznim sredstvima, uključujući trajekte i standardne zrakoplove, a mogu služiti i za čarter letove, medicinski prijevoz i usluge prijevoza tereta, ističe Reuters.

Grčka ima razvedenu obalu dugu 16.000 kilometara i idealna je za hidroavionske usluge. Prijevoznici bi mogli poboljšati pristup mnogim turističkim mjestima i slabo povezanim otocima, što bi ojačalo turizam.

Grecian Air Seaplanes priopćio je da će letovima popuniti tržišnu nišu i bolje povezati otoke i kopno. Poslovni plan kompanije nalaže kombinaciju kupnje i najma hidroaviona, budući da će za jedan avion morati izdvojiti oko sedam milijuna dolara.

Kompanija je priopćila da planira širiti poslovanje paralelno izdavanju licenci lukama na otocima na Jonskom moru, uključujući Kretu, Ciklade, Sporade i Dodekanez.

Navode da njegovi dioničari uključuju čelnika Greek Water Airportsa, kompanije specijalizirane za projektiranje, gradnju i licenciranje luka za hidroavione, i prijevoznika AXIONAIR.

Tagovi: Grecian Air Seaplanes, hidroavioni, Grčka
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE